avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ABUZ DE INCREDERE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ABUZ DE INCREDERE

Se poate considera abuz de incredere art 213 Cod Penal faptul ca un salariat de la compartimentul financiar mi/a ttrecut alt salariu pe adeverinta ptr banca si eu acum am probleme
Ex
• Conform fisei postului eu nu aveam dreptul sau atributia sa-mi stabilesc nivelul veniturilor lunare ce trebuiau trecute in adeverintele respective, neavand studii de specialitate economice. Am considerat ca persoanele specializate ale compartimentului financiar al institutiei cunosc legile financiar contabile cu privire la ce trebuie si ce nu tebuie trecut pe adeverintele respective, motiv pentru care, eu, de buna credinata si fara a ma indoi de corectitudinea acestor documente, am si dus adeverinta la bancaConsider ca prin completarea eronata a adeverintelor s/a savarsit abuz de incredere conform art 213 Cod Penal
este corecta afirmatia
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
nrri, utilizator
Cel mai recent răspuns: nrri , utilizator 14:19, 15 Ianuarie 2014
persoana care a prezentat in scopul producerii unor efecte juridice un inscris oficial ori sub semnatura privata cunoscand ca este fals nu sunt eu ci compartimentul financiar care a dus o adeverinta comuna pentru toti salariatii si intrei ei sunt si eu .
Deci ce vina am eu ?
Nici macar nu am avut acces la acea lista pentru ca salariile sunt confidentiale si ne vedeam salariile unii la altii si atunci cine trebuie sanctionat eu sau cei care au completat si dus adeverinta este sau nu abuz de incredere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 322 si art. 323 din c.p. Elena2014 Elena2014 Buna ziua, O persoana care lucreaza in cadrul MAI a ridicat o suma de bani care mi se cuvenea. Am facut plangere si am primit urmatorul raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Foarte, foarte important!!! mgh_milanistul mgh_milanistul Cum se pedepseste depunerea cu buna stiinta de acte false in instanta, cu scopul precis de a insela instantele judecatoresti? (vezi toată discuția)
Intrebare nicu2 nicu2 daca un GABOR NU SE AFLA IN tura poate sa emita proces verbal ? adica daca nu se afla la munca in ziua respectiva poate emite un proces verbal ? se poate numi ... (vezi toată discuția)