avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Despagubiri in urma incendiului la un autocar care ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Despagubiri in urma incendiului la un autocar care face curse externe

Buna seara,
Va prezint urmatoarea situatie. In ajunul Craciunului, nepotii mei au venit din Italia, in vacanta, cu un autocar al unei firme romanesti care face regulat ( saptamanal) curse Romania -Italia si retur. Am facut rezervarea telefonic si la urcarea in autocar s-a platit valoarea cursei( 100 euro). Calatorii au dreptul fiecare la 40 kg bagaje gratuit,iar ce depasestea ceasta greutate se plateste. Nepotii mei au avut 103 kg in bagaj( haine, acte si alte bunuri). Inainte de iesirea din Italia, langa Trieste, autocarul a luat foc din partea din spatesi a ars in totalitate, chiar daca au venit pompierii. Nici o persoana din cei 47 calatori si 3 soferi nu au patit nimic, dar au ars toate bagajele, nepotii mei ramanand cu hainele de pe ei.Firma de transport a promis atunci despagubiri. Care este procedura si cam in ce cuantum vor fi despagubirile? Astept va rog un raspuns avizat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: galaoan , utilizator 20:36, 18 Ianuarie 2014
Firmele de transport au obligativitatea incheierii unei asigurari pentru daunele pe care le sufera calatorii prin deteriorarea bagajelor. Din pacate in majoritatea cazurilor aceste polite de asigurare sunt incheiate la valori foarte mici si de regula nu acopera prejudiciul suferit in genul de situatii in care va aflati dumneavoastra.
Probabil firma de transport va comunica o oferta de despagubire care va fi echivalenta cu suma acoperita de asigurarea incheiata in conditiile pe care vi le-am explicat.
In situatia in care nu sunteti de acord cu suma oferita, puteti solicita instantei de judecata obligarea firmei de transport la plata unei sume acoperitoare a prejudiciului suferit. Problema in acest caz este ca va trebui sa faceti dovada existentei in bagajele distruse a bunurilor al caror cuantum il solicitati.
Multumesc, astept sa vad cum decurg lucrurile deoarece nepotii m-au imputernicit pe mine sa-i reprezint.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bagaj pierdut alitalia george1234 george1234 buna seara pe 24 alitalia mi-a pierdut bagajul am efectuat o cursa Palermo - Roma - Otopeni iar la Roma am constatat ca bagajul (geanta 17 kg) nu a sosit cu ... (vezi toată discuția)
Pretentii calator accidentat in microbuz machis machis In decembrie 2012 , în timpul efectuării unei curse cu călători, şoferul autobuzului a frânat brusc şi un călător s-a dezechilibrat, a căzut în ... (vezi toată discuția)
Accident grav in ungaria cu autocarul aura margareta aura margareta buna ziua ma numesc aura si am avut un accident grav cu autocarul in ungaria in luna martie 2008 am plecat cu un grup de elevi la un schimb de experienta ... (vezi toată discuția)