avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna dimineata,am o amica buna care si-a dat fostul concubin in judecata ptr pensie alimentara.In urma relatiei lor de concubinaj a rezultat un minor care acum are 11 ani.De 11 ani de zile nu a primit decat o singura data 2 mil lei,l-a dat in judecata si instanta a hotarat ca tb sa plateasca o pensie de intretinere in valoare de 150 RON,care acesta nu o plateste,a facut demersuri la procuratura dar i-a venit raspuns ca concubinul este scos de sub urmarire penala deoarece nu are nici un venit concret.Acest fapt se datoreaza politistului care a intocmit dosarul si a specificat concubinul nu isi asuma responsabilitatea de tata,in acest caz,fapt care contrazice acest lucru, in certificatul de nastere al minorului este numele tatalui acesta avand si numele tatalui,apoi Livretul de fam la care figureaza si acesta,apoi mai are si o imputernicire la notariat catre amica mea in care o deleaga pe aceasta sa transfere alocatia de stat a minorului in localitatea unde este copilul,adica la bunici care are grija de el.Ar dori sa faca apel la Tribunalul Suprem la Bucuresti,ce trebuie sa specifice in acea cerere si ce dovezi tb sa anexeze.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:40, 15 Ianuarie 2014
Dovada ca tatal are venituri si nu vrea sa plateasca.
Daca nu are venituri atunci nu poate fi urmarit penal - urmarirea penala se face atunci cand platitorul are venituri dar, din rea credinta, nu plateste.
Pe de alta parte, daca domnul are bunuri, poate fi executat silit. Insa la suma de 150 de lei cred ca e mai mare onorariul executorului decat datoria recuperata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara linerunner linerunner Buna ! Am si eu o nelamurire cu pensia alimentara In urma cu 5 ani am obtinut custodia fetitei mele. In aceeasi sentinta s-a decis ca mama fetei sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere andy42b andy42b Sunt in posesia unei hotarari definitive si irevocabille din anul 2009 ptr plata pensie de intretinere de 396 euro ptr trei copii minori care sunt incredintati ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara RaducuRaducu RaducuRaducu Buna ziua,ma puteti ajuta cu citeva detalii.Am un copil minor rezultat din concubinaj,am trait linga persoana respectiva timp de 7 ani,si dupa foarte multe ... (vezi toată discuția)