avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua.Sunt casatorita cu sotul meu de 13 ani si vreau sa divortez deoarece nu ne mai intelegem .Avem o fetita de aproape 11 ani,care sigur vrea sa stea cu mine deoarece sotul a fost violent cu mine de fata cu ea si ei ii este teama de el,pe langa faptul ca nu sta mai deloc cu ea.Sotul are un salariu de 2500 lei iar eu de 900 lei,el are un credit de nevoi personale de 14700 euro ,luat in timpul casatoriei,o descoperire de card de 2000 lei.Eu nu sunt trecuta niciunde pe creditul lui,nici ca coplatitor ,nici ca sotie.Avem impreuna o masina evaluata la 4000 euro,care este pe numele meu.Stam in chirie cu acte in regula de 5 ani si avem numa ceva bunuri casnice,in rest nimic.Dupa cum vad sotul nu e de acord sa divortam de comun acord la mediator .Intrebarea mea este,daca se ajunge in instanta,judecatorul ne imparte ratele si atunci risc sa pierd custodia din cauza salariului nu foarte mare?Eu am fost de acord sa ramana el cu masina si sa plateasca creditul ,dar el nu e de acord,deoarece am luat creditul pt. masina pe care am dat aproape 11000 euro in 2007,dar acum a scazut pretul la masini.
Deci,ce am inteles eu este ca nu pot pierde fetita daca se ajunge la judecata,chiar daca judecatorul o sa hotarasca ca am si eu de plata la rate.Mi-ati putea da o idee cum ne-am putea impartii mai bine ?Ca ma tot gandesc si nu prea vad cum sa facem.Daca gasesc o solutie buna pentru amandoi,poate terminam la mediator de comun acord fara alte costuri in plus.Nu mai stiu cum sa mai fac.
pai asta e treaba mediatorului sa gaseasca o solutie buna la situatia dvs
Asta daca vrea sa mergem la mediator,vroiam sa imi fac eu o lista sa vad daca e el de acord,si fiind direct implicata nu gandesc rational.
LAURAMARIANA a scris:

Deci,ce am inteles eu este ca nu pot pierde fetita daca se ajunge la judecata,chiar daca judecatorul o sa hotarasca ca am si eu de plata la rate.Mi-ati putea da o idee cum ne-am putea impartii mai bine ?Ca ma tot gandesc si nu prea vad cum sa facem.Daca gasesc o solutie buna pentru amandoi,poate terminam la mediator de comun acord fara alte costuri in plus.Nu mai stiu cum sa mai fac.

divortul este un proces ca oricare altul, se judeca in contradictoriu in baza probelor.Nu va poate nimeni garanta din start ca o sa castigati stabilirea domicliului copilului la dvs. Criteriile sunt stabilite de legea 272/2004 actualizata, dar sunt la aprecierea judecatorului. Ce vi s-a raspuns este ca , in general instantele sunt favorabile mamelor, dar asta nu inseamna ca nu exista si hotarari in care copiii minori sa fi fost incredintati tatilor, chiar si pentru motive cum ar fi ca asigura conditii materiale mai bune. desigur conteaza ce va spune si minora cand va fi audiata. Nu are legatura doar cu ratele. Asa cum va spunea si colega de mai sus partajul se poate face doar dupa divort, nu prea au legatura una cu alta decat daca partajati locuinta comuna ce inteleg ca nu este cazul.

prin urmare, sfatul meu este sa va aparati temeinic, mai ales daca tatal va dori si el copilul.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Antoanela Geaman, Avocat
Daca nu o sa vrea sa divortam de comun acord,o sa angajez un avocat,sper insa sa nu fie nevoie sa dam atatia bani.

Alte discuții în legătură

Incredintare copil ionela2014 ionela2014 buna ziua. Sunt casatorita din iulie anul trecut si am o fetita de 3 luni. Avem apartament cumparat din iunie anul trecut dar pentru ca nu eram casatoriti a ... (vezi toată discuția)
Divort in cazul in care este un copil minor la mijloc robertxl robertxl Buna ziua, Am cautat informatii legate de acest subiect insa nu sunt foarte lamurit in aceasta privinta. Sunt casatorit insa de ceva vreme nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)