LAURAMARIANA a scris:
Deci,ce am inteles eu este ca nu pot pierde fetita daca se ajunge la judecata,chiar daca judecatorul o sa hotarasca ca am si eu de plata la rate.Mi-ati putea da o idee cum ne-am putea impartii mai bine ?Ca ma tot gandesc si nu prea vad cum sa facem.Daca gasesc o solutie buna pentru amandoi,poate terminam la mediator de comun acord fara alte costuri in plus.Nu mai stiu cum sa mai fac.
divortul este un proces ca oricare altul, se judeca in contradictoriu in baza probelor.
Nu va poate nimeni garanta din start ca o sa castigati stabilirea domicliului copilului la dvs. Criteriile sunt stabilite de legea 272/2004 actualizata, dar sunt la aprecierea judecatorului. Ce vi s-a raspuns este ca , in general instantele sunt favorabile mamelor, dar asta nu inseamna ca nu exista si hotarari in care copiii minori sa fi fost incredintati tatilor, chiar si pentru motive cum ar fi ca asigura conditii materiale mai bune. desigur conteaza ce va spune si minora cand va fi audiata. Nu are legatura doar cu ratele. Asa cum va spunea si colega de mai sus partajul se poate face doar dupa divort, nu prea au legatura una cu alta decat daca partajati locuinta comuna ce inteleg ca nu este cazul.
prin urmare, sfatul meu este sa va aparati temeinic, mai ales daca tatal va dori si el copilul.