avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

O angajat are 2 contracte de munca, unul ca profesor pe durata nedeterminata si altul ca expert intr-un proiect european-pe durata determinata.
Cu data de 1 octombrie 2013 intra in concediu de risc maternal. La concediul medical am luat in calcul doar veniturile de la contractul de munca de baza, cel pe perioada nedeterminata.
Intrebare- Pentru contractul de munca -pe fonduri europene, are drep sa primeasca indemnizatie de risc maternal sau numai cel de la functia de baza?
Cel mai recent răspuns: ct_apizal , utilizator 15:21, 15 Ianuarie 2014
1. Medicii de medicina muncii care deservesc fiecare din cele doua locuri de munca stabilesc, fiecare in parte, daca exista risc maternal la fiecare loc de munca.

2. - Daca riscul maternal exista numai la un singur loc de munca atunci se plateste numai la acela.
- Daca riscul maternal exista la ambele locuri de munca atunci fiecare angajator plateste separat certificatul medical.

3. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 33. - Pentru persoana asiguratã care se aflã în douã sau mai multe situaţii prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform prezentei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator.

4. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
...
Este vorba de acelasi angajator , doar ca un CM este ca profesor iar celalalt ca exper intr-un proiect cu FONDURI EUROPENE.
Daca pentru venitul din salariul de expert angajatorul plateste cota de 0,85% pentru concedii si indemnizatii atunci se poate plati si indemnizatia pentru concediu de risc maternal, daca medicul de medicina muncii este de acord cu riscul existent.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de risc maternal cand angajata are 2 contracte de munca 20Andra20 20Andra20 O angajata are 2 contracte de munca: unul pe perioada nedeterminata si altul pe perioada determinata. Ramane insarcinata si la locul de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de concediu de risc maternal cumulata ca salariata si p.f.a. ambroziem ambroziem buna ziua. sotia mea care este insarcinata a avut venituri atat de natura salariala (ca angajata cu c.i.m.) cat si independente (ca p.f.a.). si pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida georeo georeo Buna ziua, In prezent sunt angajata la doua societati, la ambele am contract pe perioada nedeterminata, la un job lucrez full-time, iar la celalalt ... (vezi toată discuția)