avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren de la primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren de la primarie

Am o casa pe care au cumparat-o parintii inainte de 1989.Pe CF apar proprietari pe casa,dar terenul casei si gradina sunt in proprietatea statului roman,pe care platesc impozit,dar sunt restanti de un an.In CF apare drept de folosinta doar suprafata casei,restul terenului apartinand statului roman.Gradina mai are 3 vecini.Pot vecinii sa cumpere gradina prin cerere la primarie,ulterior licitatie?Deocamdata stau rau cu banii,deoarece as lua eu :(.Sau daca o cumpara careva,o pot revendica ulterior?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 20:22, 10 Februarie 2014
Nu se poate sa fie inregistrat drept de folosinta doar pe suprafata casei ci si pe terenul de langa casa,respectiv pe terenul care asigura intrarea la casa cel putin, pentru terenul pe care aveti drept de folosinta puteti cere ordin prefect de atribuire si veti deveni proprietari pe el. La celalalt teren vecinii dvs. nu au vreun drept sa-l cumpere atata timp cat dvs. platit chirie pentru el la stat.
Am extrasele CF,drept de folosinta am doar pe suprafata construita si curtea casei,celalalt cu gradina e liber,scrie proprietar cota1/1 Statul Roman,atat.dar platesc impozit la primarie pe el.Daca intre timp un vecin cumpara de la primarie,mai pot face cerere la prefect?Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
dean1977, utilizator
Faceti cerere de ordin prefect pentru suprafata specificata in CF ca drept de folosinta, pentru aceea sigur primiti drept de proprietate,dar trebuie sa gasiti un expert care sa va faca documentatia.Nu platiti impozit pe terenul statului ci chirie asa ca stati linistit ca atata timp cat platiti chirie pe el aveti un drept de preemtiune(preferinta) la cumparare daca statul vrea sa vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)
Casa proprietate personala curtea si gradina proprietatea statului gabitzu_l gabitzu_l Socrii mei locuiesc la tara. Au cumparat casa cu legea 112 in 1996 si au achitat-o integral in anul 2000. Prin proces cu primaria comunei le-au fost atribuiti ... (vezi toată discuția)
Legea 18/91 ordinul prefectului Iooan Iooan Recent am discutat o situatie cu primaria, prin care solicit trecerea terenului din jurul locuintei in proprietate. Detin acte de proprietate doar pe casa, iar ... (vezi toată discuția)