avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligativitate depunere D 600
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligativitate depunere D 600

Daca esti salariat si ai si un cabinet individual trebuie sa depui D600?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 15:22, 15 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Potrivit art.296^1, alineatul (4) din CF,
Persoanele care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor şi orice alte venituri din desfăşurarea unei activităţi dependente, venituri din pensii şi venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, asigurate în sistemul public de pensii, persoanele asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale neintegrate în sistemul public de pensii, care nu au obligaţia asigurării în sistemul public de pensii, precum şi persoanele care au calitatea de pensionari ai acestor sisteme, nu datorează contribuţia de asigurări sociale pentru veniturile obţinute ca urmare a încadrării în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 296^21 alin. (1).
Declaratia 600 se depune numai in cazul in care datorati contributie pentru asigurai sociale.

Numai bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas pt pfa angajat danipfa danipfa Buna ziua ! Conform ART. 296^23 Excepţii specifice alin 4 din Codul Fiscal, PFA nu este obligat sa plateasca contributii la pensii daca este si salariat. ... (vezi toată discuția)
Unui beneficiar de pensie trebuie sã i se reþinã cas din indemnizaþia primitã ca membru car? horenciuc valentina horenciuc valentina Buna ziua! Sunt pensionara de invaliditate gr.III si lucrez la un CAR ca membru in Consiliul Director cu indemnizatie lunara.Intrebarea mea este:daca sunt deja ... (vezi toată discuția)
Scutire plata contributii somaj pentru pfa vd_mc vd_mc Buna ziua, Mi-am infiintat recent un PFA; dupa ce am ridicat actele de la ORC a urmat sa ma inregistrez la finante, dar intre timp am auzit ca, in cazul ... (vezi toată discuția)