avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 61
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 61

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: stau la casa cu curte si am un vecin care ma "culturalizeaza la maxim cu manele". Isi scoate boxele in curte si le da la maxim. In legea 61 este prevazut intervalul orar 22.00-08.00, interval in care este considerat deranjarea ordinii si linistii publice. Ce se intampla in restul orelor?
Cel mai recent răspuns: Ana Anane , utilizator 14:38, 14 Aprilie 2009
nu conteaza ora... e tot contraventie...
"tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma; "
Indiferent de ora la care se "culturalizeaza la maxim cu manele" vecinul, Dvs. aveti dreptul de a anunta organele abilitate de faptul ca acesta, tulbura linistea publica.
Vecinul se va alege cu amenda de la 500 RON pana la 1.500 RON, in urma plangerii dvs.
Sunt convinsa ca dupa o astfel de amenda va renunta la "culturalizare".

LEGEA nr. 61 din 27 septembrie 1991face referire la sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
@ionutpp2001

Am chemat politia intrucat vecinul care locuieste la etajul superior celui in care eu locuiesc isi demola apartamentul cu zgomote infioratoare de baros exact in ziua in care am venit de la urgenta. Mi-au spus politistii ca nu pot sa-i dea nici o amenda intrucat conform legii 61 nu ne incadram in intervalul 8.00-22.00. Asa ca am indurat chinurile iadului si am incercat sa-mi armonizez suferintele bolii cu zgomotele de baros timp de 2 luni cat a durat calvarul. Din pacate realitatea cu care ne confruntam contrazic de foarte multe ori citatele din lege date de forumisti.
@ionutpp2001

Am facut din viteza un dezacord pe care il corectez '' realitatea....contrazice' . Asta ca sa nu ma corecteze vreun rautacios.
Da, asa este, cum spune Ana. Am sunat si eu odata la 112 si cei de acolo mi-au spus ca nu au cum sa amendeze in afara intervalului.
Eu una cred ca e o "directiva interna" de-a lor pentru ca altfel, legea spune clar ca nu e voie.
Oricum, in lege se contrazice intervalul orar cu punctul acela in care se zice ca se interzic "orice zgomote si larma" etc.
Deci, bravo cui a facut aceasta lege si mai ales celor care nu o modifica.
Traim intr-o lume de .... ... si nu suntem obligati sa-i suportam, legea ar trebui sa ne protejeze.
Ca maine poimaine nu o sa mai aiba cine sa le plateasca: salarii, diurne, procese pierdute la Haga, concedii samd.

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Confuzie legata de art 28 din legea 61/1991. Ana 26 Ana 26 Situatia a devenit insuportabila cu vecinii care ma trezesc in bubuituri in tavan si muzica insuportabila.Problema este ca asta se intampla zilnic de la ora ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice georgefatu georgefatu Locuiesc la casa. De ceva timp cativa vecini si-au facut un obicei de a se aduna la unul din ei si a chefui, pun muzica, fac galagie, strigate si alte zgomote. ... (vezi toată discuția)