avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburarea linistii publice

Locuiesc la casa. De ceva timp cativa vecini si-au facut un obicei de a se aduna la unul din ei si a chefui, pun muzica, fac galagie, strigate si alte zgomote. Asta se intampla in timpul zilei, nu dupa ora 22. Am fost si am vorbit cu cel unde se aduna dar rezultatul a fost nul. Ei considera ca in timpul zilei pot face oricata galagie ca este voie.
Ceilalti vecini sunt si ei deranjati dar nu vor sa se bage (argumentand ca e in timpul zilei deci ce putem face?)
Din ce am inteles din din legea 61, exista doua articole care se aplica indiferent de intervalul orar (25. tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă; 27. organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;).
M-ar interesa sa stiu in primul rand daca legea este de partea mea in aceasta situatie si care ar fi caile de urmat pentru a rezolva aceasta problema.

Alte discuții în legătură

Ce spune legea ordinii publice,, 61/1991care reglementeaza la ... VioletaGH VioletaGH Ce spune legea ordinii publice,, 61/1991care reglementeaza la art. 2,pct.25 și 27 (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala electro74 electro74 stau intrun bloc de garsoniera, intro seara ne trezim la usa cu politia spunindcaascultam muzica prea tare.am intrebato asta vi se pare prea tare ae a zis ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice - muzica la intensitate foarte mare Ctin2015 Ctin2015 In conformitate cu legea cu privire la tulburarea linistii publice - republicata in 2014 , inteleg ca acum legea este mult mai blanda - cu privire la ... (vezi toată discuția)