avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... amanare poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

amanare poprire

Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform?
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 16:31, 10 Aprilie 2009
Solicitati o adeverinta de la angajator in care sa va precizeze salariul net pe care il aveti si precizatii situatia dvs. executorulului bancar Din pacate , celelalte rate nu va sunt retinute din salariu deci nu o sa va apara ca retineri. O solutie ar fi o actiune judecatoreasca prin care sa solicitati ca executorul sa se indrepte impotriva debitorului principal pentru valorificarea bunurilor acestora.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
Sorin Susca, Consilier juridic
Domnul avocat vrea sa spuna ca puteti sa faceti o contestatie la executare in care sa invocati beneficiul discutiunii si diviziunii. Aceste beneficii le puteti invoca in cadrul unei contestatii la executare. Este insa o discutie juridica de facut daca aceste beneficii le poate invoca un debitor chirografar sau doar un debitor ipotecar. Aceste beneficii sunt prevazute de lege pentru debitorul ipotecar. Personal cred ca pot fi invocate de orice debitor.
Faptul ca aveti rate de platit nu poate suspenda poprirea. PEntru orice platiti in calitate de girant, va puteti intoarce cu regres impotriva debitorului principal pentru care ati garantat.
Art. 409 Cod procedura civila
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
In final se poate cere amanarea popririi?
NU! Decat daca faceti contestatie la executare in care sa invocati beneficul discutiunii si cereti si spspendarea executarii silite.

Alte discuții în legătură

Girant poprit, titular de credit....bine-mersi ! simovi simovi Povestea e urmatoarea. Tocmai am fost anuntat de departamentul resurse umane de la unitatea unde lucrez ca mi s-a infiintat o poprire pe salar in urma ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar angel09 angel09 am luat un credit in franci 60 000 ipotecar iar parintii mei au fost garanti ipotecari as vrea sa stiu in cazul executarii silite in cazul in care nu se ... (vezi toată discuția)
Recuperare poprire calytul calytul Sunt girant la un debitor care nu si-a platit ratele la banca, si executorul bancar mi-a pus poprire pe salar. Cum imi recuperez suma poprita?Print-o actiune ... (vezi toată discuția)