avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie minor

Buna ziua,

Ati putea va rog sa imi spuneti daca mama poate fi numita curator in cazul in care copilul minor primeste o donatie de imobil(cu uzufruct) pe care tata a dobandit-o in timpul casatoriei prin donatie, la randul ei ?
Uzufructul nu poate fi extins pe durata vietii ambilor parintii?
In care se numeste un alt curator ce rol are acesta la perfectarea actelor si in viitor?

Va multumesc,
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
ContSters68307, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters68307 , utilizator 16:49, 16 Ianuarie 2014
Din cele expuse (nu foarte clar, dar suficient), nu rezultă nicio contrarietate de interese între mamă şi fiică, deci mama poate fi numită curator.

Rolul curatorului se limitează la reprezentarea sau, după caz, asistarea minorului la încheierea actului încuviinţat de instanţa de tutelă.
Va multumesc pentru raspuns.Unele institutii ale statului si unii notarii considera aceasta ca fiind interes de interese in acest caz de donatie.

Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela speciala pentru minor dulcyca_eu dulcyca_eu in ce conditii se acorda un curator unui minor care primeste prin contract de vanzare cumparare un imobil? ma interseaza si in cat timp se acorda hotararea ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)