avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... la 2 saptamani de la angajare vor sa ma concedieze!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

la 2 saptamani de la angajare vor sa ma concedieze!!!

am semnat contractul de munca cu 2 saptamani in urma..8 ore,720 ron..teoretic...
eu lucrez la o casa de pariuri aflata in incinta unui bar cu aparate electronice..pt salariu dublu am acceptat sa lucrez zi de zi,8 ore..apoi mi-au marit prog la vreo 11 ore si duminica liber..dar acum ma pun sa fac si munca din bar si de la aparate..nu am fost de acord,mai ales cand mi-au spus ca ma vor plati doar 2 ore in plus care le stateam peste programul meu,apoi s-au mai gandit si li s-a parut ceva normal sa fac si munca asta fara bani in plus..cand am protestat mi-au spus sa imi dau demisia..
ce pot sa fac in cazul asta?
nu vreau sa mai stau in preaviz sa muncesc cat pentru 3 si sa nu iau nici cat pentru 2..
daca refuza sa imi plateasca salariul ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 11 Aprilie 2009
Verificati pe ce perioada este incheiat contractul dvs. Daca scrie perioada nedeterminata, atunci va aflati inca in perioada de proba (30 zile de la data semnarii contractului), si puteti doar sa notificati angajatorul , in scris, ca nu mai doriti colaborarea, fara a efectua preaviz.

Daca nu primiti banii pentru perioada lucrata,incepeti prin a face o reclamatie la ITM.

p.s. Demisia nu se cere de catre angajator. Demisia este actul de vointa unilateral al angajatului de- a nu mai continua colaborarea. Angajatorul nu va poate obliga sa va dati demisia.
Daca este specificat perioada de proba 30 de zile pe contract poate notifica, daca nu este specificat, atunci ori demisie ori acordul partilor. Salariul se plateste la data specificata in contractul de munca.
Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical urmat de preaviz aprilie1 aprilie1 Sunt in concediu medical pana pe data de 4 ianuarie.Problema cea mare este ca cei de la firma nu m-au crezut si mi-au retras si prima de Craciun si postul de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca tribeca tribeca Buna ziua, Vreau sa solicit incetarea contractului individual de munca fara perioada de preaviz. Ce articole din legislatia muncii imi dau posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)