avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Alocatie pentru copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Alocatie pentru copil nascut in Italia

Buna ziua. Ma numesc Vlad si am o fetita in varsta de 4 ani nascuta in Italia.De aproape 2 ani am revenit permanent in Romania si am depus actele pentru alocatia copilului. De atunci asteptam un raspuns si abia acum au spus ca ne va da alocatie incapand cu luna februarie 2014. De aproape 2 ani nu am primit nici in Italia si nici in Romania alocatie. Intrebarea mea este: nu ar trebui sa primim alocatia pentru toata aceasta perioada de timp avand in vedere ca, copilul este cetatean roman si ca altii primesc alocatie chiar de cand sunt nascuti in afara teritoriului Romaniei? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ospite , utilizator 01:56, 25 Aprilie 2023
Buna ziua vreau sa depun pentru alocație in Franța și am nevoie din Italia o adeverința care sa demonstreze ca nu mai iau din Italia știe cineva cum se numește și de unde o pot procura. Va multumesc
Bunaseara,în Italia acum se numește assegno unico universale, dacă nu luat trebuie sa va adresat la Inps dacă lăsa un act unde specifică ca nu luat nimic.
Dacă sunteți resident în Italia aveți mai mulți benefici decât în România assegno di maternita 1500 euro + assegno universale poate ajunge și la 25o euro dacă copilul are <2 ani. Dar trebuie Isee.

Claudia201612. a scris:

Bună ziua , am încercat sa îmi depun dosarul pentru alocatia din România. Copilul nascut în Italia mi au cerut o dovada precum ca nu am luat alocatie din străinătate. Cine îmi poate spune cum se numește aceea negatie în limba Italiana?


În Italia naiente se numă assegni familiari se da după cerere nu în automat,și acum se numește assegno unico universale tot după cererea se da trebuie sa faceți isee .
Luați mai mult decât în România adresați-vă la un Caf dacă nu știți.sau va duceți la inps unde sunteți.
Claudia201612. a scris:

În caz de știți cum se numește, ma puteți ajuta și pe mine va rog

Marcellino Marcel a scris:

Bună ziua lucrez în Italia în agricultură și am 2 copii 6 și 2 ani nu iau alocatie în România. Italia e singura tara din Europa care nu da alocatie eu asa știu. Știe cineva cum se cheamă adeverenta de la INPS, precum ca copii nu iau alocații pe teritoriul italie. Va mulțumesc!





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia copilului meu clamparustefan clamparustefan buna ziua am si eu o intrebare ,am o fetita nascuta in italia nu am beneficiat de nici o alocatie in italia si acum am depus actele pt alocatie in romania ... (vezi toată discuția)
Mama necasatorita, fara venituri, cu copil recunoscut de tata (cetatean strain) Angela36 Angela36 Buna ziua, Va rog ajutorul in urmatoarea situatie: Tocmai m-am intors din Italia cu fetita mea de 10 luni, pe care am nascut-o acolo si a fost recunoscuta ... (vezi toată discuția)
Alocație copii Katalin13 Katalin13 Copilul a fost născut în Italia și la 2 ani familie a revenit în țară nu are venituri nici în țară nici în Italia dar primăria spune că nu are ... (vezi toată discuția)