buna ziua sunt insarcinata in 8 luni prietenul lucreaza si va fi trimis in delegatie pentru aproape 3 saptamani am fost la starea civila si mi-au spus ca nu ma pot casatorii mai repede de cele 10 zile este posibil daca eu trebuie sa nasc mai repede de terminarea celor 10 zile??? imi puti spune legea si articolul unde as putea sa caut sa verific.
nu va puteti casatori mai repede. nu conteaza ca nasteti si sunteti necasatorita, va puteti casatori apoi.
nu e de vina legea ca e concubinul in delegatie 3 saptamani sau pt faptul ca nu v-ati casatorit pana acum
dar nici a noastra nu e vina pt ca asteptam hartiile de la divortul lui de 5 luni de zile si numai acum au venit dupa ce ca a expirat si dreptul de apel acum tebuie sa asteptam si 30 de zile k hotararea sa fie definitiva din cauza asta avem probleme . oricum multumesc de raspuns
Dreptul de apel incepe sa curga din momentul comunicarii hotararii. Cele 30 de zile sunt pentru exerictarea acestei cai de atatc, iar daca niciuna din parti nu o face, hotararea va ramane definitiva.
Daca viitorul dv sot vrea sa grabeasca putin lucrurile, poate incerca sa o convinga pe fosta nevasta sa mearga impreuna la instanta si sa renunte amandoi la calea de atac a apelului.
am inteles dar fara aceste hartii nu am putut face nimic si de aceea incercam sa ii spun domnului pt ca in noul cod civil la art 283 al 4 scrie ca se poate face mai repede starea civila de cele 10 zile cu aprobarea primarului pentru motive temeinice . care sunt acele motive nu stiu de aceea am intrebat
Dupa mine, sa fie unul in pericol de moarte ar fi un motiv temeinic.
Primarul poate aprecia un motiv temeinic si faptul ca vreti ca pruncul sa se nasca in casatorie, puteti incerca.
Nu va veti casatori insa pana nu aveti toate actele necesare.