avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre pensie

Va salut .Curind urmeaza sa depun dosarul de pensie gratie legii 380/2013. Intrucit actualmente sint angajat la o firma cu Contrac de munca , v-as ruga sa-mi spuneti daca in dosarul de pensionare trebuie sa adaug si vreo adeverinta sau copie dupa contractul de munca actual . Ba mai mult eu din 2011 am lucrat la mai multe firme cu Carte de munca ,. Este necesar sa le depun la dosar copii de pe C M de la firmele respective?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:39, 18 Ianuarie 2014
Luati adeverinta de la fiecare firma la care ati lucrat dupa 01.01.2011.
Adeverintele sunt necesare pt. ca cei de la casa de pensii sa poata cere stagiu de cotizare de la celelalte case de pensii din tara.(daca e cazul - daca firmele respective isi au sediul social in alt judet)
1. Incepand cu 01.04.2001 stagiile de cotizare sunt evidentiate la Casa de Pensii in baza declaratiilor nominale lunare (D112) depuse de angajator.

2. Dvs. veti depune carnetul de munca (in original si copie) fara alte adeverinte de vechime pentru perioadele lucrate dupa 01.04.2001.

3. Puteti sa solicitati Casei de Pensii (contra cost = 15 lei) o adeverinta cu stagiul de cotizare si acolo veti vedea toata activitatea dvs. de la 01.04.2001 si pana in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare ciubotarudan ciubotarudan Am un cotract de mandat fara reprezentare , in care Mandantul se obliga (a si facut-o pana acum ) sa retina , sa declare (D112 ) si sa vireze contributia de ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime pensie dupa revisal sorineldobre sorineldobre Dupa decembrie 2010 cartea de munca a devenit caduca . in continuare angajarea se face pe baza de Revisal . Intrebare : daca fac varsta de pensie pt. perioada ... (vezi toată discuția)
Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)