avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicare date personale pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicare date personale pe internet

Buna ziua. Am o intrebare. Am comandat de la cineva de pe Internet cateva produse (imbracaminte). Mi-a trimis coletul prin posta, ramburs,dar mi-a luat mai multi bani decat trebuia. In sensul ca nu mi-a trimis cateva produse, dar mi-a luat banii pe ele. Daca i-am atras atentia, a inceput sa se crizeze si mi-a publicat datele pe Internet (nume, adresa unde stau, nr tel) vorbind urat de mine.
Pe mine ma intereseaza sa stiu daca are voie sa imi faca publice datele pe Internet fara voia mea (nume, adresa, tel). Nu ma intereseaza ca a vb urat, vreau doar sa nu imi apara toate datele ca sa le vada toata lumea. Daca vroiam sa ma expun asa, imi scriam eu informatiile acestea personale pe toate site-urile de socializare si dadeam anunt la ziar, TV etc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 09:07, 10 Februarie 2014
chiar nu stie nimeni cum e cu publicarea informatiilor personale pe internet?
Prelucrarea unor date personale (colectare, stocare, divulgare, transferare, etc) se face doar cu informarea prealabila a persoanei de la care se colecteaza (verbal sau in scris in functie de situatie). In sfera online, aceste informatii le gasiti, sau ar trebui sa le gasiti la sectiunea politici de confidentialitate sau termeni si conditii.
Aveti dreptul conform legii 677/2001 sa solicitati celui care v-a publicat datele sa le steraga nu doar de pe internet ci si din baza lui de date. Aveti si alte drepturi.
Vorbind de o situatie normala in care acel site este unul legal, puteti sa va adresati autoritatii nationale de supraveghere in domeniu - www.dataprotection.ro si poate risca usor o amenda usturatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! date personale puse pe un site de catre operatorii unui magazin online andra2211 andra2211 buna ziua, am cumparat de pe un site doua parfumuri, au ajuns la mine dar am deschis coletul inainte sa ii dau curierului rambursul, am vazut ca in colet era ... (vezi toată discuția)
Este legal ca orc si ministerul de finante sa publice pe internet si vanda informatii personale ale pfa ang-2012 ang-2012 Acum 4 ani mi-am infiintat PFA. Dupa un an de activitate am suspendat si am radiat PFA-ul. Acum cateva zile m-am cautat pe google si spre surprinderea mea ... (vezi toată discuția)
Reclamatie protectia consumatorului? Luu Luu Buna ziua, Mi-am comandat cateva lucruri de la o persoana care are cont pe facebook cu diverse lucruri de vanzare. In colet, am gasit doua produse comandate ... (vezi toată discuția)