avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de imprastiere materiale obscene
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de imprastiere materiale obscene

Buna ziua. De curand am fost implicat intr-un scandal in care sunt acuzat ca eu as fi trimis unor elevi (minori) fotografii cu o profesoara de a lor in ipostaze nud. La scoala respectiva s-a facut o ancheta interna in urma careia eu am fost scos ca vinovat ca as fi trucat o poza cu profesoara respectiva si as fi trimis-o la elevii ei. Poza exista intr-adevar, este una reala, si mi-a fost trimisa chiar de profesoara in cauza pe un site de socializare, dar in niciun caz nu am imprastiat-o mai departe. Ba mai mult, s-au alimentat zvonuri cum ca as fi avut tentative de pedofilie cu eleve ale acelei scoli sau ca i-as fi invatat la fumat. Eu, fiind instructor de teatru, am avut parteneriat cu acea scoala unde profesoara in cauza mi-a fost partenera iar elevii scolii au facut parte din acea trupa de teatru. Ma intreb...ce pot pati? De ce pot fi acuzat oficial si cum trebuie sa ma apar sau daca chiar se poate ajunge la un proces fara existe dovezi decat declaratii ale unor elevi? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 13:06, 21 Ianuarie 2014
1. De unde stiti ca poza e reala si nu trucata? De unde stiti ca v-a fost trimisa de profesoara respectiva si nu de cineva care se dadea drept ea?

2. De unde stiu cei de la scoala respectiva ca dvs. ati raspandit poza si nu cineva care se dadea drept dvs.?

3. Depinde cati elevi vor face declaratii Politiei si ce vor declara, daca se va ajunge la ancheta penala. A priori nu putem sti cat vor atarna aceste declaratii, asta ramane la aprecierea politistilor, procurorilor, etc.

4. Ce au investigat cei de la scoala respectiva nu constituie ancheta penala si daca veti dori sa contestati ce au aflat ei va trebui sa deschideti un proces contra scolii respective, dar mare atentie ca se poate intoarce ca un bumerang impotriva dvs. si aproape in mod clar se va declansa o ancheta penala contra dvs.
Multumesc foarte frumos pentru raspunsuri si vin si cu cateva completari:
1. Poza am primit-o pe un site de socializare de pe contul ei si avea cateva mesaje aferente care cam demonstrau ca chiar ea este acea persoana. Nu am de unde sa stiu insa daca acea poza a fost trimisa doar la mine. Iar la aceea vreme incetasem colaborarea cu liceul respectiv si nu am mai fost vazut intrand vreodata in liceu. De la acea poza si pana la izbucnirea scandalului au trecut cam 6 luni, si 8 de cand incetasem colaborarea cu acel liceu.
2. Profesoara si acei copii sustin ca poza am trimis eu mai departe prin aceeasi retea de socializare. Din acea ancheta reiese ca eu am trimis respectiva poza la 5 elevi, desi se spune ca mult mai multi elevi au vazut acea poza.
3. Copiii pot sa faca declaratii la politiei fara sa existe un acord al parintilor in prealabil? Ar avea vreo importanta faptul ca acea profesoara a mai fost implicata si in alte scandaluri la fel de grave in acel liceu?
4. Daca s-a facut acea ancheta la liceu si eu am rezultat ca fiind vinovat, n-ar fi trebuit sa fiu anuntat in mod oficial si eventual sa fiu chemat sa lamuresc situatia sau sa ma apar?
Din perspectiva liceului, este o problema de ordine interna mai intai de a fi o problema penala. Liceul nu are atributii de a intreprinde cercetari penale, tot ce pot ei face este o ancheta interna pentru a se vedea daca profesoara respectiva ar trebui sanctionata sau nu. Liceul nefiind tribunal nu va confera dreptul la aparare. In ce va priveste, din moment ce ati incheiat colaborarea cu liceul respectiv si nu s-a inceput o ancheta penala, nu este o problema spinoasa pentru dvs. Indiferent ca sunteti vinovat sau nevinovat, o ancheta penala poate fi o experienta foarte neplacuta. De aceea in locul dvs. nu as mai intreprinde nimic pe tema asta pentru a nu avea surpriza inceperii unei anchete penale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
tgeorgescu, utilizator
Dar daca pe acel site de socializare aveau cont si cativa elevi avand conturi false (alta varsta, alta poza etc) si au luat legatura cu ea si le-a dat si lor poza? Numai acel site poate demonstra asta. Banuiesc ca pozele nu erau "la vedere", pot fi si "vizibile numai pentru prieteni" .Sper ca i-ati retinut nick-ul avut pe site ca sa puteti afla adevarul. De exemplu si eu pot sa scriu ca am 24 de ani si sa imi o poza care nu este a mea, sa dau alte date si sa ii castig increderea persoanei care imi va da acele poze. Putea fi si un elev, sau chiar o colega.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de ceva daca am comentat poza unui profesor publicata pe net de un coleg? ContSters231669 ContSters231669 buna....eu sunt elev in clasa a 11-zecea,si am urmatoarea problema: unul dintre colegii mei a facut o poza in timpul unei ore de curs la un profesor,aceasta ... (vezi toată discuția)
Atitudine provocatoare a unui elev vs profesor victor1906 victor1906 Buna ziua. O situatie a prietenei mele profesoara. Doamna profesoara la ora de matematica cu elevi de clasa a 12-a , a facut o observatie unui elev sa nu ... (vezi toată discuția)
Amenințarea cu scăderea notei la purtare. e mai important prestigiul liceului decât viața unui elev? ContSters444155 ContSters444155 Buna ziua, am si eu o intrebare destul de importanta avand in vedere faptul ca ne aflam in anul 2017 si traim intr-o tara care face parte din Uniunea ... (vezi toată discuția)