avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

Buna ziua,
Mamele care au stat in concediu de crestere copil de 2 ani beneficiaza de indemnizatie de somaj daca angajatorul nu le poate reincadra si are un stagiu de cotizare de 11 luni .... mai clar: am avut contract de munca 11 luni adica atat cat mi-a trebuit ca sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani. Cand copilul implineste 2 ani, pot sa cer ajutor de somaj daca nu ma reincadreaza firma?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:16, 18 Ianuarie 2014
1. - Pe perioada de concediu crestere copil (CCC) contractul individual de munca (CIM) este suspendat adica erati este tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. - Daca locul de munca a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare si apoi sa emita decizia de concediere.
- In acest fel perioada de preaviz impreuna cu lunile lucrate inainte de a intra in CCC fac cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu crestere copil razvi10 razvi10 Buna seara,pe 6 octombrie am iesit din concediu crestere copil 2 ani,acuma va intreb:mai pot depune dosar de somaj daca am terminat prenatalu de 1 luna si 2 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de maternitate kmi20 kmi20 Buna ziua,cum se calculeaza somajul dupa terminarea concediului de maternitate?Ce perioada voi beneficia de somaj daca am lucrat 2 ani inainte de a ramane in ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua si Hristos a inviat! Sunt in concediu de CC (2 ani) care imi expira in cateva luni. Angajatorul deja m-a anuntat ca postul meu s-a desfiintat. ... (vezi toată discuția)