avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... In cazul unei Asociatii non profit/Fundatii....
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

In cazul unei Asociatii non profit/Fundatii....

..... ce Formulare si ce datorii am la bugetul statului in 2014?
Am un colaborator cu contract prestari servicii, nu avem profit, strangem fonduri pentru copiii defavorizati.
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 12:24, 20 Februarie 2014
Pentru acel colaborator pentru acea activitate ocazionala pe ca o face pentru ong ii dati o suma de bani si ii retineti impozit pe venit in totalitate de 16%, contributie la sanatate de 5,5% si , daca el mu mai are in alta parte un contract de munca valabil, ii retineti si cas.
Pentru acei bani pe care ii platiti persoanei, pana pe 25 a lunii urmatoare celei in care se face plata, depuneti D112 si faceti si plata impozitelor.
Pentru ong, acum cand s-a incheiat anul 2013, depuneti D101 pana pe 25 februarie 2014, D392b tot pana pe 25 februarie 2014, Bulantul ong. Daca aacea persoana cu contract civil de prestari servicii a primit bani si i-ati platit impozite in anul 2013, atunci pana pe 25 februarie 2014 depuneti 205.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
O fundatie fara activitate economica depune decl.100 in zero?
Pentru decl.392BCifra de afaceri a fundatiei este compusa din venituri toata gr.73?
Cred ca doreati sa spuneti D101. Da, asta se depune pe zero.
D392b nu o depuneti pentru ca cifra de afaceri e zero, adica nu aveti venituri din vanzari de produse, de exemplu, obtinute prin productie proprie/manufacturiere de catre membrii.
Veniturile din clasa 73 nu intra in veniturile cu cere se calculeaza cifra de afaceri.
Multumesc pentru raspuns ;nu chiar de decl.100 la trimestru va intrebam ,deci neexistand notiunea de impozit pe profit , nu depune nici pe zero decl.100;
Fundatia organizeaza diverse cursuri (acesta fiind scopul ei), deci inteleg ca daca am facturi pentru cursanti pers.juridice si fizice cont 7322 nu se intocmeste dec.392B anul acesta pentru ONG,am gasit o decl.in anii trecuti si eram nedumerita .Ma gandeam sa nu se coreleze cu veniturile din exploatare din decl.101 , decl.392B.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
doinalupoaie, utilizator
La ong-uri, fiind platitori de impozit pe profit anual, nu se depune declaratia 100 care da de fapt un impozit pe profit anticipat la trimestru, ci se depune direct declaratia 101 si plata e anuala.
Aceasta activitate de organizare cursuri este activitate economica pentru ong-ul respectiv. Ramane de vazut daca e bine inregistrat acel tip de venit in contul 732 care cuprinde veniturile din taxele de înregistrare stabilite potrivit legislaţiei în vigoare.
Eu zic ca trebuie completata si depusa D101 in care treceti doar aceste venituri din organizarea de cursuri si cu cheltuielile aferente doar pentru oraganizarea lor. Si deasemenea completati si depuneti D392b in care cifra de afaceri e formata din acea suma totala din cursuri care eu zic ca sunt venituri din servicii.

Alte discuții în legătură

Decl 392 lungus lungus si asociatiile, fundatiile trebuie sa depuna decl 392? (vezi toată discuția)
Declaratii pentru ong florymic florymic Buna ziua! O asociatie sportiva non profit,care are un angajat,ce declaratii depune in luna ianuarie? (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale pentru ong-uri steliandragoi steliandragoi Bun gasit, As dori sa stiu ce declaratii trebuie sa depun ANAF, in numele ONG-ului, si care este termenul limita. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)