avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diferente loc casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diferente loc casatorie

Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? Si care ar fii aceste diferente. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 11:58, 21 Ianuarie 2014
Depinde la ce diferente va referiti. Civile sau religioase?. Legile statelor islamice sunt diferite. İn caz ca doriti sa va casatoriti si religios este util sa faceti in fata imamului un contract si sa va reprezinte ca "tutore" un batran musulman de incredere. Puneti direct intrebarile care va framanta altfem va trebui sa umplu doua pagini. Va puteti pastra religia crestina dar copiii vor fi musulmani. İn caz de divort puteti avea surpriza sa ramana in cresterea tatalui. Si as mai avea ceva de precizat. Repudierea. Depinde de cat de religios este acel barbat. De aceea v-am recmandat un contract si cu clauze si cu banii lunari pe care sa vi-i vireze in cont si cu locuinta bijuterii etc. Acei bani lunari sunt exclusiv ai dvs si nu pentru intretinerea casei.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
tarkan, utilizator
Multumesc pentru informatii. Ma intereseaza diferentele civile, deoarece eu raman la religia mea. Copii daca se nasc in Romania( pt ca vine aici) daca se intampla ceva, ies din tara fara aprobarea mea- insotiti doar de tata? Ne casatorim in Tunisia dar o sa locuim in Romania.
Interesati-va cum e cu numele la ei, poate legislatia lor nu permite ce va doriti in legatura cu numele.
Daca va casatoriti in Tunisia, veti inregistra casatoria si in Romania si nu va fi vreo diferenta.
Daca nasteti aici, tatal nu va putea iesi din tara cu copiii fara acordul dvs.
Daca nu veti trai in Tunisia, ci in Romania, mai bine casatoriti-va aici, nu va mai incurcati apoi in acte.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
d-na Jane are dreptate in privinta casatoriei sa fie facuta in Romania.
Dar..exista un mar dar... fiind de religie islamica, ei au o regula in ceea ce priveste si dvortul. Din momentul in care veti depune cererea de divort sunteti obligata sa locuiti impreuna un an de zile si veti fi "monitorizata" daca veti gresi sau nu. Abia dupa un an de zile puteti fi libera de "contract"...De ce nu mergeti la ambasada Tunisiei sa intrebati absolut toate aspectele? Dar nu uitati de acel de contract de casatorie, puteti sa il faceti si la notar. Cu despagubiri in caz de divort, cu faptul ca va vor fi incredintati dvs copiii, cu intretinerea lunara etc. Nu doresc sa va sperii, dar multe fete nemusulmane au avut necazuri mari pentru ca nu au stiut ca au acest drept. Acolo legile sunt altfel. İndiferent ca nu faceti si casatoria rerligioasa, contractul trebuie facut spre binele dvs si al viitorilor copii. Sa nu uitati sa specificati si religia copiilor.
Este posibil ca la ambasada sa nu va dea toate aceste detalii, dar cautati prin forumuri islamice si va veti ingrozi.
İnainte de a face acest pas, informati-va temeinic si protejati-va interesele. İntr-o tara islamica imbracamintea femeii este alta, iar europencele nu prea sunt vazute cu ochi buni. Veti fi nevoita sa va imbracati foarte decent, ca sa nu fiti privita insistent si aratata cu degetul. Deci, parul acoperit, haine cu maneci lungi , fara minijup etc. Merita acest sacrificiu? Dvs decideti.
Ar mai fi o alta problema. Dumneavoastra v-a trebui sa va adaptati la stilul de mancat, nu veti putea nici macar atinge carnea de porc, nu alcool, nu stiu cum veti sarbatori sarbatorile crestine, ganditi-va la copii, vor stii ei de Mos Craciun? Cum vor creste acei copii? Sa creada in Allah (Dumnezeu) sau sa creada in Sfanta Treime? Musulmanii nu il recunosc pe İisus ca fiind Dumnezeu. Ganditi-va in viitor,

Sunt de religie musulmana si cunosc aceste aspecte, oricat de "democrate" s-ar declara aceste tari, va spun ca si mie mi-ar fi dificil sa ma adaptez acolo.

Cititi mai multe aici (este in engleza, sper sa va descurcati). İn Tunisia la momentul acesta sunt ceva framantari politice, iar romani sunt extrem de putini (cca 350 marea majoritate romance casatorite cu tunisiseni, deci cu cine veti vorbi romaneste? Araba lor este un pic diferita fata de cea originala, mai puteti vorbi franceza, dar daca locuieste intr-o zona rurala, sau in care nu prea se foloseste franceza? ). Nu sunt rea, dar luati-va masuri de prevedere spre binele dumneavoastra.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
tarkan, utilizator
Multumesc frumos. Pot spune ca am vorbit foarte mult cu viitorul sot si a fost de acord cu cerintele mele, dar trebuie sa recunosc ca nu am vorbit despre un contract. Sper sa fie ok, am mai citit pe diferite site-uri si am adresa Ambasadei Tunisiei in Ro pt ca doream sa cer lamuriri. Va multumesc din suflet, pt ca ati spus dumneavoastra este foarte la obiect

Alte discuții în legătură

Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)
Vreau să mă căsătoresc cu un arab. ce trebuie să fac și de ce acte am nevoie? Stoi Stoi Bună vreau sa ma casatoresc cu un arab din Jordan vreau sa stiu ce acte imi trebuie .am inteles ca imi trebuie mai multe acte asi dori sa stiu exact ce anume ... (vezi toată discuția)
Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)