avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... eu ortodox el musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

eu ortodox el musulman

Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu nu stiu cum stau lucrurile ...mi-a spus nu trebuie sa iti schimbi religia daca nu vrei; dar cum se procedeaza? casatoria civila este una, iar casatoria la moschee ce inseamna? nunta religioasa la noi la biserica?Vreau sa ma lamuresc inante de a face ceva gresit el vrea sa ne casatorim la moschee zice ca o sa avem un traducator asta ce inseamna trec pe numele lui? s-au numai dupa casatoria civila se intampla asta?certificatul de casatorie la moschee este valabil in Romania? este recunoscut de autoritatile noastre?
Este vreun risc daca ma casatoresc la moschee in Turcia sau daca cununia civila o fac in Turcia? Cum este mai bine pentru mine?
Trebuie sa trec in religia lui ca sa ne putem casatori religios si civil?
multumesc
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 18:02, 23 August 2012
A trece la religia musulmana,este o respectare a tot ce cere musulmanii.Ei nu il recunosc pe Hristos ca fiind Dumnezeu,ci pe Mahomed. Asadar,daca vei locui apoi in Turcia ca fiind apoi o musulmanca,sa stiti ca veti fii batuta daca va inchinati altui Dumnezeu afara de Mahomed,Alah. Pe partea cealalta,dupa casatorie,trebuie sa purtati mereu voalul ( batic pe cap ) si haine decente. In caz daca faceti copii in Turcia,e greu sa intelegeti prin ce trec fetitele musulmane,nu vreau sa descriu aici ptr ca e groaznic din cele ce am citit despre religia lor.
Mai multe puteti sa va documentati si dvs pe internet despre aceasta religie musulmana.
Dar poate reusiti sa faceti cununia religioasa in Romania si sa treaca el la ortodoxism! Nu stiu daca e posibil, dar presupun ca da.
Turcia, la fel ca România este un stat secular deci casatoria realizata la moschee este ilegală (din punctul de vedere al Turciei) si nu beneficiază de nici o recunoastere legala. Practic, dacă vă căsătoriti doar la moschee, e cum v-ati casatori doar in biserică în România, nu veti fi recunoscuti ca fiind căsătoriti nici de statul turc si nici de statul Român.

Pentru ca o căsătorie să fie recunoscută, trebuie să fie realizată în fata unui ofiter de stare civilă.

@Tarzan2012, nu exagerati. Nu o să fie bătută dacă se roagă la un alt Dumnezeu pentru simplul fapt că Dumnezeul islamului, evreilor si crestinilor este acelasi. În arabă Alah înseamnă tot Dumnezeu iar purtarea baticului nu este obligatorie în Turcia, depinde mai mult de cat de „open minded” e viitorul sot si comunitatea unde trăiesc.

În concluzie, Turcia este un stat secular, nu poate fi comparat cu Iranul sau cu Siria pentru simplul fapt că femeia are din punct de vedere legal aceleasi drepturi ca bărbatul iar religia nu joacă nici un rol în statul Turc.
multumesc pentru raspunsuri ..deci casatoria la moschee de catre un iman nu inseamna mai nimic credeam ca este asa cum la noi este la biserica urmata de o nunta. SA inteleg ca valoare are ce-a la starea civila atunci preiau numele sotului. Care este ordinea acestora... deci care se face prima ???ce-a la moschee care include nunta s-au ce-a civila? Unde este mai bine pentru mine sa aiba loc in Romania sau in Turcia?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
ContSters259700, utilizator
Strict pentru Dvs., este mai bine ca acesta casatorie civila sa aiba loc in Romania.

Alte discuții în legătură

Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Diferente loc casatorie rarymimi rarymimi Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)