avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna ziua,

Care este comisionul care se cere pentru recuperare alocatie copil, din strainatate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 20 Ianuarie 2014
Cetăţenii români care au copii beneficiază de alocaţie în Germania, dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
- impozitarea nerestricţionată a veniturilor în Germania,
- renunţarea la alocaţie în România,
- depunerea unei cereri în scris la autoritatea pentru alocaţii ( Familienkasse ).

Alocaţia se acorda pentru :
- copii proprii sau adoptivi, a căror domiciliu se află în unul din statele membre a Uniunii Europene,
- nepoţi, dacă aceştia locuiesc cu bunicii în aceeaşi locuinţă/ casă;
- copii care locuiesc în acelaţi spaţiu locativ cu solicitantul alocaţiei şi care sunt îngrijiţi de către acesta.

Alocaţia se acordă pentru cei mai sus mentionaţi până la împlinirea vârstei de 18 ani necondiţionat, după care aceasta poate fi platită în continuare în cazul în care copilul nu are un venit propriu mai mare de 8.001 Euro anual.

Alocaţia se plăteşte până la împlinirea vârstei de 25 de ani dacă copilul merge la şcoală/ liceu/ facultate ori acesta se află într-o ucenicie sau este înregistrat la forţele de muncă ca solicitant a unui loc de ucenic.

Pentru copiii cu handicap, care nu pot să se întreţină singuri, alocaţia se acordă pe termen nelimitat, cu conditia ca handicapul sa fii existat deja până la împlinirea vârstei de 25 de ani.

Alocaţia pentru fiecare copil este de 184 de euro , pentru al treilea copil 190 de euro, iar pentru al patrulea şi următorii 215 Euro pe luna, şi poate fi obţinută retroactiv doar pe 4 luni de la înaintarea cererii.
[ link extern ]

Vedeti si
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie germania student Aleeex Aleeex Buna ziua. Parintii mei locuiesc in Germania iar eu sunt student in Romania. Am inteles ca pot obtine alocatie de la statul german pana la varsta de 25 de ani. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in germania iolaru iolaru Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil anybell anybell Buna seara! Sotul meu lucreaza in Germania cu contract de munca, as vrea sa merg si eu cu baiatul de 5 luni, am inteles ca putem sa luam alocatie acolo daca ... (vezi toată discuția)