avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa intoarcere din CIC

Suntem o societate in reorganizare. Administratorul judiciar ne-a instiintat ca trebuie sa reducem din angajati. Avem o colega care se afla in CIC pana la data de 30.01.2014 si al carui post ar urma sa se desfiinteze. Intrebarea mea este daca aceasta, dupa data de 30.01.2014 mai trebuie sa stea in cele 20 de zile de preaviz, sau se poate face decizie de incetare a cim cu art. 65 al. 1 cu data de 01.02.2014?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 20 Ianuarie 2014
Aveti grija si la prevederile art.25 din OUG nr.111/2010.

Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

Daca este vorba despre reorganizare judiciara, atunci se poate decide concedierea persoanei la revenirea din CCC. In acest caz, incetarea c.i.m. se va produce la expirarea perioadei de preaviz (minim 20 de zile lucratoare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea din cic cgam cgam Vreau sa pun si eu o intrebare...m-am intors din cic in iunie, am fost reangajata pe aceeasi pozitie, salar pe o perioada nedeterminata (dar normal postul meu ... (vezi toată discuția)
Intrebare a unei colege- eu spun ca da Maran Corina Maran Corina Se poate desfiinta un post imediat dupa ridicare suspendare cim pt concediu ingrijire copil , cu preaviz de 20 zile? ( invoc aici art.65 lit.1, art.75 si oug ... (vezi toată discuția)
Desfiintare contract de munca dupa revenire din concediu de crestere si ingrijire copil 10 luni madyyy13 madyyy13 Buna ziua . M-am intors pe 3 ian 2013 din concediu de crestere si ingrijire copil 1 an, in care am stat 11 luni fara 3 zile si beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)