Buna ziua. As dori sa stiu daca chiar asa se plateste ori vrea sa-mi traga teapa.
Lucrez la un cafe-net 7 ore pe zi de la 13:00 -20:00 + plus sambata si duminica acelasi program de 7 ore pana la 20:00. Salariul care mi-l da este 500 lei bani in mana.
Eu nu prea sunt de acord cu 500 lei sa fac si weekend-ul cu acelasi program si aceeasi bani.
Precizez ca am mai lucrat inainte program part--time 4 ore de luni pana vineri si acolo imi dadeau 300 lei in mana.
Am calculat si orele muncite aici
210 h -> 500 lei
Iar unde am muncit inainte faceam 80 h ->300 lei.
Vreau sa-mi spuneti daca incalca vreun drept si care ar fii salariul minim pentru acest program fara zile libere !
Multumesc si o zi buna.
Dar lucrati singura in acel loc? Nu mai aveti colegi?
Pana la urma....se poate verifica si dupa numarul de persoane angajate si programul de lucru (care trebuie afisat obligatoriu). Intradevar, inregistrarile video nu sunt probe, dar se poate aminti si de ele....si in lipsa de alte probe op sa se foloseasca si aceste inregistrari.
Si nu in ultimul rand, cred ca sunt si clienti care v-au vazut zilnic la munca.....va pot ajuta ei cu unele declaratii.
In legatura cu intrebarea ce trebuie sa scrieti in sesizarea facuta ITM-ului....spuneti tot ceea ce ati scris si aici, adica programul de 7 ore pe zi- 7 zile pe saptamana...ceee ce inseamna atat nerespectarea timpului de odihna de 2 zile consecutiv , depasirea numarul de ore lucrat intr-o saptamana, neplata orelor suplimentare....
Am vazut mai nou ca cei de la ITM au formulare tip pentru sesizarea unor nereguli si probleme....
LE: De muncit mai lucreaza 4 ore pe zi o femeie in varsta , am inteles ca e pensionara.
Multumesc pentru raspunsul amplu. Dar din moment ce i-am spus sefei ca numai sunt de acord si ca nu ma mai duc cu toate ca nu am semnat vreun act la mana sau CIM , cei de la ITM vor lua in vedere reclamatia/sesizarea mea?
2. Iar in legatura cu acele 3 zile ale mele muncite se poate intr-un fel sa mai pot recupera banii pentru acele 3 zile? Ca nu-mi convine sa muncesc asa pe ochi frumosi, mai ales ca mai este si "rusinica" individa...
1. Daca dovediti ca ati lucrat la acel loc de munca ITM va cerceta sesizarea dvs. si va hotari chiar incheierea unui CIM pe acea perioada. Veti primi si salariul cuvenit. Dar depinde de rezultatul cercetarii.
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
Chiar dacă între părţi nu s-a întocmit un înscris privitor la contractul individual de muncă încheiat, salariatului i se cuvin drepturi salariale pentru perioada lucrată, acesta făcând dovada prestării serviciului sau a serviciilor.