avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire!

Am o dilema si nu stiu cum sa procedez!Avocatul meu a facut cerere de stramutare a unui litigiu de munca eu fiind reclamant,acum 4 luni de zile!Intre timp mam razgandit si vreau sa renunt la judecata...eu nu am semnat cerere de stramutare..pot sa renunt la judecata pe motiv ca nu eu am cerut cererea de stramutare ci avocatul meu?Daca e sa prind in fond la ICJC privind stramutarea sunt obligat la cerere sa platesc cheltuieli de judecata partii adverse?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 11 Aprilie 2009
:hm: totusi , nu inteleg .... pe acest topic www.avocatnet.ro/content/for...
ati declarat ca ati depus cerere de stramutare ... iar acum spuneti ca avocatul dvs a depus fara sa stiti de ea !!!
Intradevar eu am fost de acord dar nu am semnat eu cererea,acum vreau sa vad cum pot sa ies din asta fara batai de cap si avocatul la fel!Primul termen este pe 30 aprilie la ICCJ si eu vreau sa renunt la judecata deoarece s-a terminat procesul in fond intre timp la litigiu de munca,am cistigat si acum nu mai are sens sa cer stramutare!Stiu ca daca partea adversa cere cheltuieli de judecata sunt obligat sa ii platesc ca renunt la stramutare..dar partea adversa a primit citatia,a depus intimpinarea si eu pina pe 30 aprilie trimit cerere de renuntare..practic nu se prezinta nici una din parti la nici un termen..procesul se incheie inainte de primul termen!Cam ce suma tre sa ii dau eu lui daca nu a avut loc nici un termen si nici nu o sa aiba ca eu sapt viitoare fac cerere de renuntare la judecata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
razvandicu, utilizator
Daca nu a solicitat nicio suma de bani, nu aveti ce sa-i dati ... in functie de solicitarile sale , instanta va stabili daca va trebui sau nu sa-i achitati cheltuieli de judecata.

Dacă reclamantul renunţă la judecată după comunicarea cererii de chemare în judecată către pârât, însă înainte de a se intra în dezbaterea fondului, nu este necesar consimţământul pârâtului, dar la solicitarea acestuia instanţa îl va obliga pe reclamant la plata cheltuielilor de judecată . La baza cheltuielilor de judecată stă ideea de culpă procesuală. Reclamantul se dovedeşte a fi în culpă, deoarece n-a privit cu destulă seriozitate introducerea acţiunii, determinând prin atitudinea sa pe pârât să facă anumite cheltuieli.

Problema este ca o cerere de stramutare, in cazul in care ar fi admisa, produce efecte care pot influenta dosarul de fond.Nu prea mai aveti ce face.
Mi se pare mie sau chiar sunteti avocatul?Chiar daca sa spunem , veti fi obligat la plata cheltuielilor , asta e!Era firesc sa procedati asa daca au existat motive de stramutare.Eu va recomnad sa va prezentati personal pentru renuntare si sa precizati ca solicitati reducerea cheltuielilor daca acestea sunti "exagerat de mari".

succes
av. Ileana Schwarz
Cred ca cererea de stramutare ramane fara obiect, intrucat litigiul a fost solutionat de catre acea instanta de unde ati fi vrut sa stramutati procesul ...

Alte discuții în legătură

Stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am cerut stramutare la un litigiu de munca la Inalta Curte de Jusitie si abia la sfarsitul lunii aprilie primesc raspunsul! Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii Lacramioara Macovei Lacramioara Macovei Vreau sa va intreb... [b]Poate paratul sa ceara intr-o intampinare (dosar in fond, actiune de stabilire a paternitatii) admiterea actiunii ... (vezi toată discuția)
Solutionare cerere stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am si eu o nelamurire si poate ma ajutati si pe mine cu niste parereri de specialisti! Am depus o cerere de stramutare la Inalta Curte de ... (vezi toată discuția)