avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venituri online - cum procedez?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venituri online - cum procedez?

Timpul fiecaruia este pretios asa ca voi fi scurt si la obiect:

Inregistrez profit ca Persoana Fizica in mediul online sub urmatoarea forma:

Sunt platit sub forma de comision de catre Amazon.com si alti merchanti in urma vanzarii produselor lor.

Metoda prin care realizez vanzarea produselor este: publicitatea online - postarea de bannere (spatii publicitare) pe anumite site-uri de interes (publicitatea este platita)

Amazon.com ma plateste la sfarsitul lunii sub forma de CEC, care ajunge in posta (la adresa fizica unde locuiesc). Incasez CEC-ul la banca iar banii ajung in cont in termen de 45 zile. Apoi reiau acest proces.

Am inteles ca si aceasta activitate se impoziteaza, chiar daca activitatea nu se desfasoara in Romania (dar eu lucrand din Romania).

Puteti sa ma lamuriti cu ce fel de declaratii trebuie sa completez (concret)?
Si cum se calculeaza sanctiunile (fac acest lucru de 1 an si cateva luni)


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:03, 20 Ianuarie 2014
Trebuie sa depuneti o declaratie 220 la Fisc (acolo unde se afla sediul PFA) pentru plata impozitului in mod anticipat pentru fiecare an; platiti trimestrial impozit anticipat la veniturile estimate de dvs., si apoi, pe baza datelor din contabilitatea dvs., se plateste impozitul pe venitul efectiv (poate fi in plus saui in minus de impozitul platit anticipat); trebuie sa va tineti si contabilitatea.....
Multumesc pentru raspunsul rapid, insa nu sunt pe deplin lamurit.

In primul rand sper ca s-a inteles corect din ce am scris >> sunt persoana fizica (nu PFA, SRL, sau alta forma legala).

In al 2-lea rand, puteti sa ma lamuriti in legatura cu penalizarile si cum se calculeaza? este vorba de o perioada de peste 1 an, asa cum am mentionat mai sus.


Multumesc,
in mod normal, pentru activitatea desfasurata de dvs. trebuie sa va fi autorizat: fie ca PFA fie ca societate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pt venituri online din strainatate mihai_2014 mihai_2014 Buna ziua, Am cautat atat aici pe forum, cat si pe alte forumuri, raspunsul la aceasta intrebare, dar nu am gasit-o: Detin un site (sau mai multe) unde ... (vezi toată discuția)
Legalitatea inchirierii unui spatiu publicitar online horridon horridon Buna ziua, Detin un site de anunturi online si in curand o sa vreau sa inchiriez spatiu publicitar care consta in bannere publicitare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Pfa in domeniu de activitate web design TomSlayer TomSlayer Buna ziua, am primit recent o oferta de a lucra pentru o firma americana. Pot lucra de aici din romania pe baza de contract. Imi este clar ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)