avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act de desemnare a tutorelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act de desemnare a tutorelui

Buna seara. As dori sa stiu in ce conditii se poate face acest act. Dintr-o relatie anterioara de concubinaj a rezultat un copil. Dupa despartire am obtinut autoritate exclusiva asupra copilului. Nu mai am nicio legatura cu tatal copilului si doresc, pana la casatorie, sa fac un astfel de act cu viitorul sot. Pot prezenta acest act la inscrierea copilului la gradinita impreuna cu adeverinta de salariat al viitorului sot? Precizez ca nu doresc sa plec in strainatate, doresc doar un act prin care viitorul sot se poate plimba linistit cu copilul pe strada fara ca tatal copilului sa apara din senin si sa-si exercite "drepturile". Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:56, 21 Ianuarie 2014
Asa ceva se poate numai daca actualul sot il adopta si asta numai cu acordul tatalui biologic al copilului, deoarece nu este decazut din drepturile parintesti doar aveti autoritate parinteasca exclusiva.
Desemnarea tutorelui se face numai in cazul in care dvs decedati sau veti fi declarata incapabila, interzisa....Numai in acest caz cu incuviintarea instantei de tutela ar putea fi luata in considerare vointa dvs transpusa intr o declaratie autentica in fata notarului de desemnare a tutorelui.
Si daca tatal nu viziteaza copilul, nu plateste pensie de intretinere, nu avem absolut nicio legatura cu el, pot sa-l oblig prin instanta sa semneze ca e de acord cu adoptia? Sau trebuie neaparat ca el sa fie de acord chiar daca, spre exemplu, e pe un alt continent si nu e de gasit? Multumesc pentru raspuns!
Tatal trebuie sa fie decazut din drepturile parintesti. Ceea ce spuneti dvs nu sunt motive pentu decadere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei- drepturi asupra copilului sotului adi2411 adi2411 viitorul meu sot are un copil in custodie,as dori sa stiu ce drepturi am asupra acestui copil dupa casatorie ,an dori sa plecam in strainatate definitiv ,ce se ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti alexa_mihaela alexa_mihaela buna ziua! mai intai asi dori sa multumesc tuturor utilizatorilor,consultantilor juridici si avocatilor de pe acest forum deoarece cu ajutorul sfaturilor lor ... (vezi toată discuția)
Adoptarea fiicei de catre actualul sot Madda85 Madda85 Am avut o relație de concubinaj din care a rezultat o fetița! De când S a născut fetița de 9 ani trăiește cu mine și cu actualul meu soț! Tatăl ... (vezi toată discuția)