avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt insarcinata in timpul concediului de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt insarcinata in timpul concediului de crestere copil, dar firma e in insolventa

buna ziua, sunt in concediu crestere copil pina in aprilie 2014,am aflat ca sunt insarcinata dar firma la care am contract e in insolventa. Poate reprezenta asta pentru mine o problema pe viitor, adica din aprilie si pina in august, cind voi naste mi se va plati concediul medical si prenatal? voi obtine pe urma indemnizatia pentru cresterea copilului? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioanafusus , utilizator 08:41, 25 Februarie 2014
buna ziua,
Am discutat cu lichidatorul firmei, si mi-a spus ca in momentul desfacerii contractului de munca de munca pot beneficia de 20cde zile de preaviz, asa cum scrie in contractul colectiv de munca. Problema e ca dinsii nu au fonduri pentru plata contributiilor la stat pentru zilele de preaviz. cu ce articol din codul muncii pot sa imi desfaca contractul de munca pentru a abeneficia de somaj dar sa nu mai beneficiez de zilele de preaviz? am inteles ca s-ar putea desface contractul de munca prin reorganizare judiciara? si atunci care e acel articol.
va multumesc
1. Trebuie sa va inceteze contractul individual de munca cu art 65 din Codul muncii (desfiintarea postului) pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Iata ce spune Legea 85/2006 privind procedura insolventei:

Art. 86
...
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.

3. Asadar nu se poate fara preaviz dar acesta se reduce la 15 zile lucratoare.

4. Nu conteaza daca plateste sau nu contributiile sociale, veti beneficia si de indemnizatie de somaj si de indemnizatie pentru CCC.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie oana8989 oana8989 buna ziua.daca sunt insarcinata si sunt in somaj,cand termin somajul mai am 4 luni de sarcina,unde ar trebui sa cotizez pentru a primi indemnizatia? (vezi toată discuția)
Concediu crestere a copilului din somaj ligia86 ligia86 Buna seara. Ma aflu intr-o situatie mai delicata si as dori sa va cer sfatul pentru ca nu stiu cum sa procedez. In data de 05.10.2013 am terminat concediul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil stefan_puscas stefan_puscas Buna ziua, Sotia si-a schimbat locul de munca cu o pauza de 1 luna si jumatate. De la ultimul loc de munca a intrat in somaj dupa doar 3 luni (oct-dec 2015). ... (vezi toată discuția)