avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Decontare naveta cadre didactice
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Decontare naveta cadre didactice

daca un cadru didactic navetist parcurge distanta de la domiciliu la locul de munca 50 km si are cursuri sa zicem 4 zile pe saptamana x4 saptamani-16 zile .
calculul navetei este:
50-3=47
26+47x2=120:22 zile lucratoare=5.45x16=81.75 lei
corect?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:50, 31 Ianuarie 2014
Se deconteaza contravaloarea biletelor/tichetelor de transport. Nu stiu ce calcule ati facut, nu inteleg nimic.
Daca ati calculat pe pret abonament, din care ati scazut zilele in care nu vine la scoala, nu e corect, abonamentul il decontati la valoarea la care a fost platit.
Daca decontati benzina, atunci calculati la nr. de zile, total km. si 7l de benzina la 100 de km parcursi.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
elena138, utilizator
A aplicat forumula din cazul elevilor...*5) Din economiile înregistrate de unităţile de învăţământ preuniversitar de stat la această categorie de cheltuieli se POT deconta cheltuieli cu naveta cadrelor didactice, pe perioada cursurilor, în limita distanţei de 50 km, şi în limita sumei de 26 lei/cadru didactic/lună pentru distanţa de 3 km. Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, până la 50km, suma de 26 lei/cadru didactic/lună se suplimentează cu 2 lei pentru fiecare kilometru'- anexa 5 din legea bugetului
In L1/2011 actualizata 2014, decontarea navetei elevilor se face din finantarea CL sau din fonduri proprii, nu din economiile din finantarea de baza.
Art. 105
(2) Finanţarea complementară se asigură din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinaţie, pentru următoarele categorii de cheltuieli:(la data 19-Dec-2012 Art. 105, alin. (2) din titlul II, capitolul VIII, sectiunea 1 modificat de Art. I, punctul 4. din capitolul I din Ordonanta urgenta 92/2012 )
a)investiţii, reparaţii capitale, consolidări;
b)subvenţii pentru internate şi cantine;
c)cheltuieli pentru evaluarea periodică naţională a elevilor;
d)cheltuieli cu bursele elevilor;
e)cheltuieli pentru transportul elevilor, conform prevederilor art. 84 alin. (1);
f)cheltuieli pentru naveta cadrelor didactice, conform legii;
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
elena138, utilizator
Buna ziua!
Sunt profesor si as dori un sfat in legatura cu decontarea navetei. Fac naveta cu masina familiei (e trecuta pe numele tatalui meu). Mentionez ca nu sunt casatorita si am acelasi nume si domiciliu ca si tatal meu. Primaria din localitatea unde se afla scoala, imi cere contract de comodat pentru a-mi primi dosarul de naveta. Naveta oricum nu ne este decontata si nu ni se va deconta, pe motiv ca nu exista fonduri. Acum, intrebarea mea este: ce sanse am sa castig in instanta, daca refuz sa aduc acest contract de comodat care nu este mentionat nicaieri? Mereu mi s-a decontat naveta in alte scoli fara a mi se cere acest document.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
Leda82, utilizator
Eu zic sa faceti contractul de comodat. In Instructiunea 2 scrie cu autoturismul personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa nu mi se deconteze naveta? AlexandraIi AlexandraIi Sunt cadru didactic la o scoala din localitatea X. Menționez ca sunt navetista, iar distanta parcursa e de 100km/zi(50 dus, 50 întors.abonamentul pe ruta ... (vezi toată discuția)
Decont naveta cadre didactice anatelea anatelea Buna ziua, Intrebarea mea se refera la urmatoarea situatie: fac naveta la 50 km distanta, de 4 ori pe saptamana, spre scoala unde lucrez. Am facut naveta pana ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta pesori pesori M-am mutat la sat impreuna cu viitorul meu sot . Eu sunt personal didactic, iar el nedidactic. Amandoi facem naveta de la 26 de km de Timisoara. Am solicitat ... (vezi toată discuția)