avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Daca mama are 66 ani si o vechime in munca de doar 4 ani si 6 luni poate beneficia de acea pensie minima de 350 ron. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:30, 21 Ianuarie 2014
Nu.
Trebuie sa aiba cel putin 10 ani si 6 luni de stagiu,in functie de luna si anul nasterii.
dar daca este si pensionara cu grad II de invaliditate cu diagnostic de schizofrenie paranoica , din cauza careia nu a mai putut lucra.
1. Daca are pensie de invaliditate o mentine pe aceasta toata viata deoarece nu poate beneficia de pensie pentru limita de varsta.

2. De cand este pensionata de invaliditate?
Are pensie de handicap din 2006.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
bulzandaniela, utilizator
1. Cred ca faceti o confuzie intre pensia de invaliditate si indemnizatia de handicap.

2. Cred ca mama dvs. are indemnizatie de handicap pe care nu o primeste de la Casa de Pensii ci de la Dierctia de Asigurari Sociale.

3. Nu indeplineste conditiile pentru a benficia de pensie de invaliditate si a ramane cu indemnizatia de handicap cat timp are acest handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Handicap grad 1 cristina _519 cristina _519 Buna ziua, pentru o persoana cu handicap grad 1 , care nu a fost încadrată in câmpul muncii, beneficiază doar de indemnizația de însoțitor și ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate dobrogeanu dobrogeanu am o intrebare daca sunteti amabil.am 34 de ani si de la 25 m-am imbolnavit de schizofrenie.de la 19 la 24 de ani am terminat facultatea toti anii dar fara ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate/handicap schizofrenie mcr100 mcr100 Buna ziua, Intrucat sunt bolnav de schizofrenie de la varsta de 26 de ani, acum avand 33 de ani doresc sa va adresez trei intrebari: 1. Pentru pensia de ... (vezi toată discuția)