avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Constrangeri din partea angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Constrangeri din partea angajatorului

Buna seara!
Am fost angajat la o companie de retail. Dupa boom-ul de vanzari septembrie-decembrie, in ianuarie s-a decis concedierea ultimilor angajati (respectiv eu si cativa colegi). Seful direct ne-a pus o foaie alba in fata si ne-a spus sa ne scrie demisiile. Nu am fost de acord sa imi scriu demisia pentru ca mi-am indeplinit toate sarcinile de serviciu si am cerut sa ma trimita in somaj. Acesta s-a infuriat a trecut la amenintari de genul ca daca nu voi pleca de bunavoie, voi avea de platit in urma inventarului ce urmeaza sa fie efectuat. Asa zisul inventar se desfasoara cu magazinul deschis doar pe raioanele unde sunt si ceilalti colegi vizati de "demisie". Ce putem face in acest caz? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 22 Ianuarie 2014
1. Demisia reprezinta actul unilateral de vointa al salariatului prin care acesta doreste incetarea raporturilor de munca. Fiind vorba despre vointa sa, angajatorul este obligat numai sa ia act de demisie, gestul salariatului netrebuind sa fie motivat in vreun fel.

O astfel de demisie semnata de catre salariat poate fi folosita oricand de catre angajator si, fata de terti, reprezinta actul care demonstreaza vointa salariatului de a inceta raporturile de munca.

Semnarea demisiei in alb este nelegala, fiind un viciu de consimtamant.

2. In acest caz, nu va dati demisia si asteptati ca angajatorul sa decida concedierea dvs., apoi contestati deciza de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns urgent! cristina_tud cristina_tud Buna ziua, Sunt putin disperata deci am nevoie de un raspuns urgent!! Va rog!! Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma pune sa semnez demisia fara data? ce pot sa fac?!!! cristina_tud cristina_tud Buna ziua, Sunt putin disperata deci am nevoie de un raspuns urgent!! Va rog!! Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de ... (vezi toată discuția)
Se incearca depunerea demisiei prin intimidare Elsa60 Elsa60 Astazi, angajatorul mi-a inmanat o coala alba pentru a-mi scrie demisia , dintr-un motiv pueril. Am refuzat acest lucru fara a cunoaste motivele reale ale ... (vezi toată discuția)