avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident cu masina cu numere expirate,fuga de locul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident cu masina cu numere expirate,fuga de locul accidentului

Bunaziua,
in urma cu cateva zile am fost chemat la sectia de politie,din urmatoarele motive.
Masina pe care o detin,e suspecta de a fi implicata intr-un accident de circulatie fara victime,accidentul a avut loc la cativa metri de un echipaj al politiei.Soferul a fugit de la locul accidentului,a fost urmarit de echipaje ale politiei,nu a fost prins,masina suspectata a fost gasita intr-o parcare dupa cateva ore,dar in afara de mici zgarieturi,nu pare sa fi fost implicata intr-un accident.
Martorii nu au memorat numerele masinii in cauza,nici echipajul de politie care era foarte aproape,acestea fiind numere rosii,murdare.
M-am prezentat la sectia de politie,ei spun ca m-au vazut la volan,si sa recunosc acuzatiile care mi-au fost aduse.Conducerea cu numere expirate,fuga de la locul accidentului,neoprirea la semnalele luminoase si acustice ale politiei.
Eu nu am recunoscut absolut nimic,si nu am dat nici o declaratie.
Mi-a fost comunicat verbal faptul ca din acel moment permisul meu de conducere este suspendat ( nu am semnat absolut nimic ).
Ce se va intampla in continuare,avand in vedere ca politia nu are martori care sa fi retinut figura soferului , nu se cunosc numerele de inmatriculare ale masinii,masina mea nu prezinta urme de a fi implicata intr-un accident ( zgarieturile care sunt pe bara fatza,sunt prezente si pe bara spate,usi,etc ),si tot ce stiu ei este ca o masina marca X model Y a facut faptele respective,iar eu sunt suspectul principal.
E posibil sa isi aduca martori mincinosi,doar pentru a rezolva cazul ?
Eu am 2 martori cu care eram in celalalt capat al orasului la ora la care mi s-a spus ca a fost accidentul.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaistanciu , utilizator 19:23, 13 Aprilie 2009
Parerea mea este ca refuzul dvs.de a permite relevarea probelor de pe masina,rafuzul de a da declaratii cu privire la existenta sau inexistenta unei fapte,chiar daca poate fi justificat, este de natura de a crea suspiciuni,chiar daca acestea ulterior se poate dovedi ca nu au fost justificate.Ar fi cel mai bine sa apelati la consilierea si angajarea unui avocat pentru a avea o abordare cat mai profesionista a situatiei.Pentru refuzul de prezentare se poate apela la mandatul de aducere ,iar pentru relevarea probelor dactiloscopice sau a altor probe se poate apela la mandatul procurorului.Oricum ati pune problema,la prima vedere,un politist(desi imi este greu sa gandesc cu mintea lui) va suspicioneaza ca sunteti vinovat,ca aveti ceva de ascuns.Consider din cele relatate de dvs.ca ar exista mai multe probe de natura sa va dovedeasca nevinovatia.
Va multumesc pentru raspunsuri.
In legatura cu refuzul de a se lua amprente,motivul meu e simplu.In primul rand,fiind masina mea,ce alte amprente pot sa gaseasca decat ale mele ? Si fiind clar faptul ca se vor gasi amprentele mele,iar acesta este un lucru absolut normal,nu gasesc rostul la a-i lasa pe domnii politisti sa imi murdareasca cu praful lor galben / negru ,interiorul masinii ,este pur si simplu inutil .
Imi repet ultima nelamurire,poate ma ajuta cineva cu un raspuns.
Prin simplul fapt ca sunt suspectat,iar eu consider ca este o diferenta de la cer la pamant intre suspect si inculpat...pe ce baza au ei dreptul de a-mi retine permisul? Ei nu trebuie sa gaseasca dovezile respective,daca e cazul sa ma gaseasca vinovat,iar apoi sa imi ia permisul ? Il pot luat de acum in speranta ca eu sunt cel vinovat,iar ei nu comit nici o greseala ? Trebuie sa existe o lege..articol..in privinta asta.
Multumesc inca o data.
Ar trebui sa va angajati un avocat daca sustineti ca sunteti nevinovat.
Legea e in sensul in care au procedat in ceea ce priveste retinerea permisului de conducere.
Nu cred ca e bine sa creati agitatie daca sunteti totusi vinovat sau se poate dovedi vinovatia dvs.
Sigur nu ati fost pus sub invinuire (sub acuzatie).
Daca ati fost pus sub invinuire nu sunteti doar suspect, ci acuzat deja.

avocat Claudiu Lascoschi
De ce sunteti asa de sigur ca politisti nu au probe inpotriva dvs.
A-ti avut acces la probele din dosar sau banuiti .De unde stiti ce au declarat martori. Vorbeati de niste surse sigure si ceva de experienta dvs.
Cred ca este bine sa colaborati cu organele si cel mai inportant sa va dovediti nevinovatia despre care vorbiti.Apelati la un avocat.
exista , desigur in lege posibilitatea intcmirii unei plangeri impotriva actelor si masurilor luate de catre organele de cercetare penala , cerere care se inainteza procurorului care suprevegheaza urmarirea penala , insa in cazu l dvs. nu cred ca s-a inceput urmarirea penala, u.p. poate fi pusa in miscare in cazul in care organul care efectueaza cercetarea penala strange suficiente dovezi impotriva faptuitoruuli . Rt. 275. C.pr. penala,,alin 1 ,,orice persoana poate plangere impotiva masurilor si actelor de urmarire penala , daca prin aceasta s-a adus o vatamare intereselor sale legitime". alin 3 : plangerea se adreseaza procurorului care supravegheaza activitatea organului de cercetare penala si se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penala; alin 4: intriducerea plangerii nu suspenda aducerea la indeplinire a masurii sau actului ce formeaza obiectul plangerii; Art 276 C. pr. penala: cand plangerea a fostdepusa la organul de cercetare penala . acesta este obligat ca in termen de 48 de ore de la la primirea ei sa o inainteze procurorului impreuna cu explicatiile sale, atunci cand acestea sunt necesare; art. 277 C. pe. penala: procurorul este obligat sa rezolva plangerea in termen de cel mult 20 d zile d la primire si sa comunice persoanei care a facut plangerea modul ei de rezolvare.
intr-adevar exista diferenta intre calitatea de faptuitor si calitatea de inculpat, Eu va doresc sa nu atingeti aceasta calitate si va sfatuiesc inca o data sa cooperati cu ei , daca doriti o finalizare cat mai fericita a cazului.

Alte discuții în legătură

Recuzare politist alexandrugroza alexandrugroza Buna seara. Politistul care instrumenteaza dosarul de cercetare penala in care sunt invinuit, a primit in urma cu 4 ani o condamnare cu suspendare pentru ca ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt, testul poligraf alicecarmen alicecarmen am lucrat timp de 5 luni ca si bona la o familie necasatorita, dar cu un copil, avand contract incheiat cu mama copilului pe perioada nedeterminata. Acum, dupa ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pentru un presupus accident usor in parcare s0bizZare s0bizZare In primul rand vreau sa va multumesc celor care veti citi cap-coada. Intru sambata cu masina in parcarea unui mall, pe o bretea. In capatul bretelei, masina ... (vezi toată discuția)