avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... intreprindere familiala in dizolvare?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

intreprindere familiala in dizolvare?

Buna ziua. Societatea noastră are debitoare un client întreprindere familială. Pe situl ministerului finanţelor, este menţionat că aceasta întreprindere familială este în dizolvare cu lichidare (radiere).
Ce putem face? Împotriva cui ne îndreptăm pentru recuperarea banilor?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 19:23, 22 Ianuarie 2014
Daca nu v-ati inscris creanta in tabloul creditorilor pe Legea 85/2006, iar firma este deja in lichidare (radiere) apreciez ca orice demers al dvs. este tardiv! Apoi, mai este si prescriptia...debitul nu cumva s-a si prescris?
debitul nu s-a prescris. Intreprinderea familială se supune aceluiaşi regim juridic ca şi societatea comercială în ceea ce priveşte dizolvare sau lichidarea?
Din câte cunoaştem noi, când o societatea intră în insolvenţă, se face notificare către creditori, de exemplu. pe portalul tribunalului nu apare ca figurând cu dosar de insolvenţă respectiva întreprindere familială, deşi pe situl MF apare ca fiind în dizolvare. Cum am putea să ne înscriem la masa credală?
Daca este in lichidare (radiere) oricum o astfel de cerere este tardiva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in dizolvare DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Salut pe toata lumea! Vin si eu cu o intrebare.... :) Lucrez la o firma care mi-a dat spre recuperare mai multe creante. Unul dintre debitori ... (vezi toată discuția)
Radierea societatii de catre registrul comertului lenu_ro lenu_ro Buna ziua, Daca o societate nu a depus bilantul anului anterior la R.C., acesta poate initia procedura de dizolvare a respectivi societati? Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator laura-jurist laura-jurist buna ziua in cauzl unei societati comerciale cu procedura de faliment inchisa si radiata sin ORC, se mai poate promova actiune de antrenare a raspunderii ... (vezi toată discuția)