avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce acte trebuiesc depuse si unde pentru ca o studenta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce acte trebuiesc depuse si unde pentru ca o studenta sa beneficieze de alocatie?

Fiica mea are 19 ani si jumatate, a terminat liceul si a intrat in primul an de facultate dar alocatie nu a mai primit din iunie 2013 de cand a terminat liceul. Ce acte trebuiesc depuse si unde pentru a putea beneficia de alocatie? Poate sa primeasca si retroactiv? Va rog, sa ma sfatuiasca cineva daca stie! :(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:56, 27 Ianuarie 2014
Daca prin alocatie intelegeti pensie de intretinere ce i se cuvine de la parinte, fata va depune cerere la judecatoria de care apartine in contradictoriu cu parintele, va indica domiciliul acestuia daca il stie si locul de munca. Impreuna cu cererea depune copii dupa buletin, certificat de nastere, hot de divort daca e cazul, adeverinta de studii, adeverinta de la administratia finaciara ca nu are venituri, chitanta cu care a achitat taxa de timbru de 20 de lei. Taxa se plateste tot la administratia financiara sau la CEC daca stati in Bucuresti sectoarele 3, 4 sau 5.
Ma refer la alocatia de la stat, cei 40 lei pe care nu-i mai primeste din iunie de cand a terminat liceul. Multumesc.
Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau postliceal, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.
Nu am crezut ca e vb de alocatia de la stat pt ca fata nu mai are dreptul sa primeasca, am crezut ca stiti asta.
E in drept sa primeasca pana la 18 ani, daca e inca eleva cand implineste varsta, va primi pana la terminarea liceului sau scolii profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii dor73 dor73 Buna seara! In 25 dec. 2012 fetita mea a implinit varsta de 18 ani ,dar era eleva in clasa a XII-a . Mai avea dreptul sa primeasca alocatieinsa nu a mai ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat dupa varsta de 18 ani (la studenti?) ContSters198982 ContSters198982 Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma informati daca, alocatia de stat se da si studentilor la zi sau doar daca inca sunt elevi dupa ce au implinit varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Alocatie peste 18 ani masso masso buna seara! va rog a-mi raspunde daca mai primeste in continuare alocatie de stat copilul care a implinit 18 ani, termina liceul si devine student, sau o ... (vezi toată discuția)