avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil - stabilire paternitate; pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil - stabilire paternitate; pensie de intretinere

Buna.am o fetita de cinci ani.numele tatalui nu e trecut in certificatul de nastere.pana acum nu am cerut nimic de la el,acum vreau sa dau in judecata pt.alocatie de copil.vreau sa stiu ce trebuie sa fac si ce sanse am?multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:22, 23 Ianuarie 2014
sa-l dati in judecata pentru recunoasterea copilului
Daca sunteti hotarata sa faceti asta, va trebui sa actionati in instanta pt a cere sa se stabileasca paternitatea si sa cereti pensie de intretinere. Cheltuielile de judecata le puteti recupera tot de la el daca veti castiga procesul.
Dupa proces, exista varianta ca tatalui sa i se trezeasca dragostea de parinte, sa incerce sa aiba o relatie cu copilul, sa aiba grija de ea, sa plateasca pensie, s-o iubeasca etc. Fiind stabilita paternitatea, fata il va si mosteni cand va veni vremea, daca va avea ce.
E dreptul copilul sa isi cunoasca tatal si sa aiba relatii firesti cu el, insa nu intotdeauna e posibil pt ca exista si varianta ca un proces sa deschida un lung sir de alte procese- de stabilirea felului in care parintii vor exercita autoritatea parinteasca, domiciliul copilului, suplinirea acordului pt a pleca din tara cu fetita in vreo vacanta ca tatal din rea credinta n-o lasa, de mariri si micsorari de pensie, plangeri penale pt nerespecarea programului de vizita sau pt neplata pensie pt ca se poate ca pensia ce se va stabili sa ramaneti cu ea pe hartie, ca in realitate sa n-o plateasca si sa nici nu aveti ce-i lua sau ce ii face si in acest caz mai mult va incurca pt ca ipotetic va intra ca venit, se ia in calcul cand e vb de venitul pe mebru de familie ( va conta daca beneficiati de vreun ajutor la caldura de ex sau ajutor social etc ).
Mai bine il cautati, incercati sa stati de vb, vedeti daca mai e in tara, daca munceste, ce intentii are in legatura cu copilul sa stiti cum stati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile parintesti agnetha agnetha Stimati Avocati si cunoscatori ai legilor in vigoare , sunt intr-o mare dilema.Nu stiu cum sa procedez mai departe.Am o fetita de 7 sapt,este trecuta doar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, cat durează o acțiune de tagada? a fost inițiată ... Anca C… Anca C… Bună ziua, Cat durează o acțiune de tagada? A fost inițiată de către tatal fetiței mele (9 ani) in noiembrie 2023 pe durata procesului deschis de ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Gabrielalu Gabrielalu Buna ziua.Am avut o relatie cu X pana la inceputul anului 2009.Dupa cateva luni l-am cunoscut pe Y cu care am plecat din tara in februarie 2010. In 2010 am ... (vezi toată discuția)