avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire la serviciu din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire la serviciu din concediu crestere copil

Buna ziua. Intentionez sa revin la servici din concediu crestere copil la varsta de un an a fetitei, desi am optat pentru concediu de ingrijire de 2 ani. Vreau sa stiu daca primesc suplimentul de 500 lei. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
daniela22032003, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:45, 23 Ianuarie 2014
Daca ati optat pentru CCC cu o durata de 2ani si va reluati activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul varsta de 2 ani.

Art. 7 din OUG nr.111/2010:
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;


Putetim sa reluati activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la locul de munca any1986 any1986 Buna ziua. Pentru concediul de cresterea copilului am optat pentru 2 ani. Daca revin la locul de munca inainte sa implineasca copilul 1 an, primesc ceva ... (vezi toată discuția)