Ma confrunt cu o problema de birocratie in principiu.
Doresc sa achizitionez un autoturism fabricat in 2007 de la un proprietar ce a avut-o pe leasing apoi de pe leasing pe firma sa.
Trebuie sa obtin de la ANAF cred sau cum s-o numi, adeverinta prin care sa se confirme ca taxa respectiva a fost platita si nerecuperata, ca sa pot sa imi inmatriculez masina pe numele meu. Si ma lovesc de birocratie, dureaza 2 saptamani minim. asa mi s-a spus...
Proprietarul este un om onest, am incredere in el...dar pana la probra contrarie...
El are si o anumita situatie si are nevoie de bani urgen, iar eu vreau sa iau masina.
Intrebarea:
Il pot trimite la un notar sa declare sau sa obtina o declaratie pe proprie raspundere ca nici el nici firma de leasing nu au recuperat taxa platita iar daca au recuperat-o se obliga sa imi restituie contravaloare autoturismului? Si daca obtine acest document, are valoare pt mine ulterior in cazul in care anaf spune ca a fost recuperata ori exista proces pe rol, sa imi recuperez banii?
Eu as putea sa astept pana anaf da adeverinta, dar chiar vreau sa il ajut pe om...si evident si nerabdarea mea pt a intra in posesia autoturismului.
Daca mi-ati putea da si un model sa ii trimit omului, ar fi super :)
Adeverinta anaf falsa.
VDub
Am cumparat o masina acum o luna , in anunt era precizat ca taxa este platita si nerecuperata . Am luat toate actele mai putin adeverinta anaf urmand sa imi ... (vezi toată discuția)