avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pasi trebuie urmati pentru a transcrie masina pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pasi trebuie urmati pentru a transcrie masina pe altcineva?

Buna ziua. Masina este pe numele meu, eu sunt proprietar in acte. Vreau sa o trec pe numele mamei mele. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez si de ce acte am nevoie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:59, 23 Ianuarie 2014
Incheiati contract de vanzare cumparare prin notar sau unitate specializata
vreau un raspuns exact de ce documente am nevoie, daca trebuie sa merg apoi cu masina la rar sau ce mai trebuie facut.

mentionez ca vreau decat sa o trec pe numele mamei mele, sa fiegureze ea in acte ca sa pot sa imi fac asigurarea mai ieftina. nu vreau sa o radiez nici sa schimb numele masinii, doar proprietarul.
Masina se poate trece pe mama dvs.doar daca o vindeti catre dansa.Se parcurg aceeasi pasi ca si atunci cand ati cumparat-o dvs. Adica cu contract de vanzare cumparare, cu RAR, taxa auto la Finantele locale (care acum se plateste si pentru masinile din tara. Concluzia este ca nu prea merita sa faceti asta pentru ca reducerea primita la asigurare nu o sa vi se mai para atat de avantajoasa.
Daca instrainati auto,transcrierea noului proprietar in cartea de identitate a auto,se face numai de catre RAR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina radiata Mario12mxl Mario12mxl Buna. Am o masina veche pe care nu o mai folosesc. Vreau sa o radiez fiscal si din circulatie, iar apoi sa o vand la cineva care spune ca nu o va folosi pe ... (vezi toată discuția)
Masina netranscrisa ARICIU2009 ARICIU2009 [b]buna ziua[/b].vreau sa cumpar o masina si nu este transcrisa pe numele propietarului.acesta are fisa de inmatriculare cu radiere si inmatriculare si ... (vezi toată discuția)
Intrebare Cozmi Cozmi In primul rand nu stiu daca ma incadrez bine aici dar am si eu o problema/o nedumerire...deci sa va spun. Zilele astea am cumparat o masina care este pe o ... (vezi toată discuția)