avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune iesire in indiviziune, partaj judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune iesire in indiviziune, partaj judiciar

in urma unui proces avand ca obiect "pretentii restituire suma, instanta a admis acţiunea civilă formulată de către reclamantă şi în consecinţă a obligat pârâtul să-i achite reclamantei suma de 2000 euro,reprezentând împrumut nerestituit, hotarare definitiva. A fost incuviintata executarea pentru suma mentionata insa paratul nu detine bunuri decat apartamentul bun comun cu sotia sa. Poate formula reclamanta o actiune de iesire din indiviziune partaj bunuri commune pentru a-l executa pe parat pentru suma de 2000 euro??
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:49, 24 Ianuarie 2014
Da, poate si chiar ar fi indicat sa procedeze asa.
Asa se si procedeaza, se numeste partaj in timpul casatoriei tocmai ptr. a se putea executa ulterior silit partea de bunuri a debitorului! Intrebgare? Paratul nu are salariu ptr. a-i putea face poprire? Cred ca ar fi mult mai simplu, desi o sa asteptati mai mult pana la restituirea integrala a celor 2000 Euro!
paratul are salariu dar are credite la banci si deja are retineri din salariu. Impreumutul a fost facut in 2010, se prescrie dreptul la actiune, exista un termen???
Daca are salariu si are si alte credite se poate pune poprire pana la 1/2 din veniturile salariale lunare; poate va incadrati! Fiind vorba de recuperarea unei sume de bani, ea trebuie executata in termenul general de prescriptie de 3 ani; o actiune in iesirea din indiviziune (daca alegeti aceasta varianta) intrerupe termenul respesctiv de prescriptie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un caz... mar4905 mar4905 Reclamanta deschide actiune de partaj, prin care solicita paratului urmatoarele: partajarea bunurilor mobile, partajarea diferitelor cheltuieli facute impreuna ... (vezi toată discuția)
Castig proces dar fara rezultat SilviuLazars SilviuLazars Am vandut o masina urmand ca o respectiva suma sa mi se dea dupa un anumit timp(cand avea bani respectivul) nu mi sa restituit suma urmand sa-l dau in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retentie PGG PGG sa facut partajul in 2008,rara stirea mea,am aflat acum cateva luni,am deschis un proces care este pe rol cu drept de retenti,pana la solutionarea procesului ... (vezi toată discuția)