avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita card bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita card bancar

Am avut un card de credit de 1200 lei la o banca,
din anul 2007, card la care am platit o perioada suma minima de plata , apoi din diverse motive nu am mai reusit sa platesc lunar, iar cand am platit banii depusi au acoperit doar dobanzi si penalizari, apoi nu am mai platit de loc.
In ianuarie 2012 primesc instiintare de executare silita de la Corpul executorilor bancari ca se infiinteaza poprire pentru recuperarea sumei de 7500 lei ( calculata in decembrie 2011 ). Instiintarea a fost primita si la locul meu de munca actual, de unde s-a virat din acel moment o anumita suma intr-unul din conturile bancare ale executorilor bancari, indicate in instiintare.
In decembrie 2013 primesc o notificare de la banca prin care sunt anuntat ca figurez cu o datorie de 33 .000 lei , dar daca platesc suma de 9.000 lei banca va sterge din datorie suma de 24.000 lei, si mi se indica contul unui alt executor judecatoresc, care nu figura in instiinatarea din 2012.
Nu inteleg ce comisioane si majorari au aplicat de s-a ajuns de la 1200 lei la o datorie de 7500 lei in 2011 si apoi la 33.000 in 2013 si daca e asa, cum poate banca sa stearga suma de 24.000 lei ?
Daca datoria a ajuns la executorii bancari, de ce banca aplica in continuare penalizari ?
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: mishu26 , utilizator 07:13, 28 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Chiar daca a fost trecut creditul la executare, curg dobanzi, si/sau dobanzi penalizatoare, pana platiti tot ce datorati. Dobanda e pretul contractului si se plateste pana se achita tot creditul.

Solicitati bancii sa va explice cum au ajuns la acea suma. Daca renunta la o parte din ea, poate e calculata abuziv si aveti o sansa.

vedeti ce dobanda e prevazuta in contract in caz de neplata. La carduri dobanda e imensa, undeva la 25-30 %, daca se baga si dobanda penalizatoare se dubleaza, poate ajunge la 50%/ . orocium, nu ai cum sa ajungi la 33.000 lei in 2 ani, de la 1200 lei. Ceva e ciudat.
Multumesc pentru raspuns.
Mai am o intrebare : Se mai poate face acum , contestatie la executare, daca executarea este deja in curs ?
faceti contestatie la titlu, ea se poate face oricand in termenul de rpescriptie de 3 ani. deci ati putea sa o faceti oricand pe durata executarii silite.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita v11 v11 Buna ziua. In octombrie 2014 am fost executata silit pentru suma de 6300 lei (reprezentand contravaloarea primita pe un card de cumparaturi )de catre o banca ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)
Penalizari foarte mari pt neplata la data scadenta ElenaToma ElenaToma Cu respect,Elena Toma este numele meu. Cateva intrebari vis a vis de un imprumut bancar. In anul 2009 tatal meu a facut un imprumut la o banca x. Rata a fost ... (vezi toată discuția)