Buna ziua, doresc si eu un sfat in urmatoarea speta. Am o societate inregsitrata sub denumirea de sc. advad grup srl si marca inregistrata pentru "advad grup". O societate concurenta sc advad 2 srl care foloseste marca "advad 2" cu acelasi domeniu de activitate nu doreste sa-si schimbe marca, dupa ce in prealabil am notificat-o. Ce actiune trebuie sa intocmesc si care sunt dispozitiile legale?
Va trebui sa initiati la Tribunalul Bucuresti o actiune in anulare a marcii concurentrului, dar numai daca acest concurent are marca "Advad 2" cu data de depozit la OSIM posterioara datei marcii Dvs.
In cazul in care marca concurentului nu este inregistrata la OSIM, atunci folosirea ei intra in domeniul concurentei neloiale si trebuie sa initiati in instanta o asemenea actiune in care veti revendica folosirea fara drept a marcii Dvs.
In ambele cazuri aveti nevoie de un avocat care sa va reprezinte in fata instantei.
Va multumesc mult pentru raspuns, intradevar aceasta firma concurenta nu are inregistrata marca la OSIM. Si inca o intrebare, atiunea, in baza caror dispozitii trebuie promovata?