avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... a doua adev.-somaj pt cele 12 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

a doua adev.-somaj pt cele 12 luni

BUNA ZIUA,
AM FOST BAGAT IN SOMAJ DAR NU POT SA DEPUN DOSARUL DEOARECE IMI MAI TREBUIE O A DOUA ADEVERINTA
COMPLETATA DE LA LOCUL DE MUNCA ANTERIOR PT 2 LUNI DE ZILE CARE IMI MAI TREBUIESC SA INDEPLINESC ACEEA CONDITIE DE 12 LUNI COTIZATE IN ULTIMELE 24 DE LUNI.AICI INTERVINE MAREA MEA PROBLEMA FIRMA ANTERIOARA A DAT FALIMENT-INCHIS,PATRONUL ERA ITALIAN SI A PLECAT INAPOI IN TARA SA IAR EU NU AM FIZIC
SI NICI TEOSRETIC DE UNDE SA IAU ARHIVA ,STAMPILA SAU DE UNDE SA IAU DATELE CERUTE IN ADEV.SI CINE SA COMPLETEZE SI SA O SI SEMNEZE!!!DUPA 15 ANI DE MUNCA IN CARE NU AM BENEFICIAT NICIODATA DE SOMAJ MA
TREZESC NU DIN VINA MEA K NU-MI PRIMESC DOSARUL.AM INTELES K SE POATE SI NUMAI CU ADEVERINTA PE CARE
O AM DE LA ULTIMUL LOC DE 10 LUNI IAR PENTRU CELELALTE 2 LUNI CARE IMI MAI TREBUIESC REIESE DIN CERTIFICATUL DE CONTRIBUABIL.DAR CEI DE LA SOMAJ O SUSTIN PE A LOR CU O A DOUA ADEV.VA ROG FRUMOS
SA-MI DATI NISTE SFATURI ,SOLUTII ,TREBUIE SA EXISTE CEVA SI PT CAZURI DIN ASTEA CA AL MEU.DIN CA AL MEU.CE AM DE FACUT SI CE MA SFATUITI IN SITUATIA MEA.

Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:55, 14 Aprilie 2009
Multumesc mult pt raspunsurile prompte,nici nu ma asteptam sa gasesc raspuns la intrebarile mele atat de repede,m-ati linistit sufleteste si pana maine stau mai calm ca acum stiu si eu cat de cat cum stau lucrurile,m-ati luminat,nu am mai avut experiente de genul acesta pana acum si habar nu aveam incotro sa o iau.
Revin maine cu noutati.....
O seara cat mai placuta.

nu am juns azi la itm,dar am dat de urma lichidatorului judiciar care culmea nu are conform legii arhiva firmei ba mai mult nici dansa nu a dat si nici nu stie de unde sa-l ia pe administratorul fostei mele firme si nu ma poate ajuta cu eliberarea adev.dar maine ma duc cu doamna respectiva la itm si sper k acolo sa rezolv problema mea.
azi am mai fost odata la somajul de sector cu adev de 10 luni pe care o am si cu o adev. si situatie listata de anofm a municipiului bucuresti din 2002 unde scrie pe unde am lucrat,salariul pe care l-am avut,cotizatiile care sau platit etc....adik tot ce ii interesa pe cei de la somaj....dar nu o sa va vina sa credeti a zis k tot nu e buna si vor a 2 adev...........parca situatia ar fi facuta de mine si nu scoasa de la ei din sistem(semnata stampilata data nr. de inregistrare).tin sa va mai spun ka pe adev respectiva scrie spre a-mi servi la verificarea si certificarea adev. eliberate de angajator,deci dupa ea verifica adeverintele pe care eu ar trebui sa le duc ka ei.nu are nici o logica in cazul meu a a 2 adev.pe care ma repet nu am facut rost de ea......asa merge sistemul birocratic din romania.am constatat ca fiecare functionar interpreteaza legea cum vrea el sau poate nici nu o stie.raspundeti-m de ce nu accepta depunerea dosarului cu aceea situatie legala si oficiala din baza anofm a municip. bucuresti.......stima
scuze am uitat sa mentionez ca respectiva situatie de la anofm este din 2002 si pana in prezent...........deci logic si normal nu le mai trebuia nici o adeverinta....sau le ajumgea una pe 10 luni si pt 2 luni se uita pe respectiva situatie
Stimate user, eu va sfatuiesc sa procedati asa:
Mergeti la Registrul Comertului si solicitati o dovada ca acea societate ( persoana juridica nu mai exista) - probabil ca va vor elibera un certificat constatator. Acestuia, atasati stagiul de cotizare eliberat de ANOFM, si mergeti la cei de la sector, si inaintati-le cu o adresa scrisa, alaturi de celelalte documente pentru stabilirea dreptului de indemnizatie de somaj. Nu au decat sa va emita decizie de respingere, acesta va fi un motiv excelent sa ii dati in judecata si sa va plateasca retroactiv indemnizatia. Asa, pierdeti timpul!
In adresa pe care o inaintati impreuna cu cele doua documente aduceti-le la cunostinta faptul ca persoana juridica nu mai exista, conform certificatului constatator eliberat de Registrul Comertului, stagiul de cotizare este inregistrat la ANOFM conform situatiei pe care o veti anexa si, ca, conform Legii nr. 76/2002,
Art. 34 (2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.
Aceasta dispozitie este prevazuta in lege ca o masura de protectie in favoarea angajatului, si ca urmare, solicitati sa va acorde indemnizatia de somaj prevazuta de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj-reguli noi? Georgi1 Georgi1 Am o mare rugaminte ...Azi am fost dupa multe programari (la ITM,la financiar,la somaj) sa-mi depun dosarul pt somaj...si stupoare....Desi nicaieri nu scria ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a platit contributiile la somaj (!?) ionsilviu ionsilviu Buna ziua,am lucrat la o firma din martie 2011 pana in iunie 2012 ,din lipsa de comenzi mi-a desfacut contractul de munca si mi-a dat preaviz.am mers la anjofm ... (vezi toată discuția)
Refuz lichidator ancutzic@ ancutzic@ Buna ziua! Imi cer scuze de deranj, dar as dori sa ma lamuriti intr-o problema, si anume: Am lucrat cu CIM/nedeterminata la o firma care este in procedura de ... (vezi toată discuția)