avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general codul EORI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

codul EORI

Buna,

Unde trecem in acte codul EORI?
Are cineva vreo idee??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 00:29, 14 Aprilie 2009
Probabil ca in documentele de insotire( vama, transport). Banuiesc ca faceti achizitii intracomunitare. In plan intern, aveti CIF, in comunitatea europeana aveti EORI.Cel putin asa cred.


succes
av. Ileana Schwarz
Nu, in comunitate avem cif-ul cu RO in fata.EORI este pentru pentru o mai buna desfasurare a activitatii vamale, colectarea accizelor bla, bla, bla.Se obtine la cerere si dupa obtinerea lui se notifica organul vamal.
Si nu vama atribuie?De ce sa-i mai notific?Eu am inteles ca nr. este pentru comunitate si ca inseamna transpunerea cifului.Gresesc?o sa mai citesc o data pe site-ul ANV.

nu stiu cata lume a facut aceasta cerere.

multumesc oricum, daca stiti mai bine.

av. Ileana Schwraz
Nu mai notifica decat daca intervin schimbari, am gresit eu, pardon
Art. 4. - Operatorii economici cărora le-a fost acordat un număr EORI au obligaţia să notifice direcţia regională pentru accize şi operaţiuni vamale care a atribuit numărul EORI asupra modificării oricărora dintre datele cuprinse în cerere şi documentele anexate la aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea la codul de identificare european din 2010 KFSandor KFSandor Suntem o microintreprindere (SRL) de traduceri, neplatitoare de TVA. Unul dintre clientii nostri, rezident intr-o alta tara a uniunii, ne solicita incepand cu ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Inregistrare eori analici analici Buna ziua o firma care face import trebuie sa se inregistreze in EORI? (vezi toată discuția)