avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspunderea civila a minorilor in procesul penal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspunderea civila a minorilor in procesul penal

cu cateva luni in urma doi hoti minori mi-au fura o bicicleta si alte bunuri .am anuntat politia si hotii au fost prinsi .
acum cateva zile am primit de la judecatorie o copie dupa dispozitivul sentintei penale prin care il obliga pe inculpat sa -mi plateasca o suma de bani reprezentand despaguburi civile.cei 2 hoti sunt minori si nu au o situatie materiala foarte buna. credeti ca voi primi vreun ban sau nu:sorry:?multumesc mult
Vor fi obligati parintii sa plateasca aceste cheltuieli.
Este vorba despre o raspundere civila delictuala a parintilor pentru copiii lor minori reglementata de Codul Civil.
Cand "vor fi obligati" parintii sa raspunda daca deja userul a primit "o copie dupa dispozitivul sentintei penale prin care il obliga pe inculpat sa -mi plateasca o suma de bani"?
daca ne intrebati ce credem, noi ne "dam cu parerea" si va spunem ca, daca este asa cum spuneti ca nu prea au situatie materiala foarte buna,sincer nu credem ca va vor plati vreodata dezpagubirile....;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii - pareri Andrei Ciorcila Andrei Ciorcila Speta : Un minor fura lui X 10000 RON din masina . In urma rechizitoriului intocmit de procuror se stabileste vinovatia minorului insa nu se poate lua nici ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta penala- daune morale pt vatamare corporala din culpa kira.11 kira.11 Am fost inculpata intr-un proces penal pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident rutiei petrecut in urma cu 3 ani- in anul 2006 ; in luna ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila despagubire furt CristiCristi84 CristiCristi84 Buna ziua, Pe scurt, mi s-a furat bicicleta, am anuntat la politie, hotul a fost gasit, bicicleta nu. Mi s-a spus ca pentru a fi despagubit trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)