avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama mea a stat intr-o relatie de concubinaj timp de 10 ani de zile.
Tatal meu vitreg,concubinul mamei, are 3 copii din 2 casatorii.Bunurile dobandite cu cea de a doua sotie au fost un apartament cu 3 camere si o casa in constructie la tara,casa in care ulterior a locuit mama mea cu tatal meu vitreg,pana la decesul acestuia. Mentionez ca acea casa a fost terminata de tatal vitreg,dupa divortul de sotie.In urma divortului sotia si cei doi copii au ramas cu un apartament cu 3 camere + despagubire in bani ca sa nu mai aiba drept din casa,avem hotararea de divort in care se specifica toate astea. Iar celalalt in urma decesului tatalui,acum 1 luna,ne-a spus ca el nu vrea nimic din casa.Mentionez ca tatal meu vitreg mai are 2 frati,care sunt de acord ca daca au vreun drept din casa tatalui sa cedeze partea lor in favoarea mamei mele.
Intrebarea mea este ce drepturi are mama mea in casa in care a locuit timp de 10 ani si cat le revine copiilor? Exista posibilitatea ca in cazul in care copiii au drepturi, sa se evalueza cumva casa si sa fie despagubiti ca sa poata locui mama acolo in continuare?Cum trebuie procedat,trebuie deschisa taxa de succesiune intre frati mai intai si apoi intre mostenitori?


Raportează acest mesaj
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:18, 26 Ianuarie 2014
Fratii nu au niciun drept, e normal sa nu aiba pretentii, in schimb, copiii lui mostenesc totul.
Mama dvs nu are drept la mostenirea concubinului.
Buna ziua,
Mama dumneavoastra va trebui sa solicite de la mostenitori contravaloarea adausului la acea locuinta realizata din contributia ei la constructie.
Din nefericire la noi nu exista nicio lege care sa duca la impartirea bunurilor realizate in perioada de concubinaj.
Poate invoca mama dumneavoastra doar imbogatirea fara justa cauza.
Luati legatura cu un avocat intrucat situatia este destul de delicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu ]parintii mei s-au despartit cand eu aveam 2 ani si jumatate iar fratele meu 1 jumatate.in urma divortului eu cu fratele meu am ramas in custodia mamei,la ... (vezi toată discuția)
Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)