avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare masina pe persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare masina pe persoana cu handicap

buna,matusa mea are un handicap de gradul 2 si sotul ei la fel,are o masina inmatriculata pe numele ei dar care ulterior a vandut-o si nu a radiat-o de la politie si nu mai are nici un act de la masina cum o poate radia?si nu in ultimul rand as vrea sa va intreb cate masini mai poate inmatricula fara sa plateasca taxa de timbru?ar vrea sa isi aduca 2 masini din germania pt ea si fiul ei?pot fi ambele scutite de taxa?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:47, 27 Ianuarie 2014
1-Se poate radia bunul auto,in baza declaratiei notariale pe proprie raspundere
2-Facilitatea scutirii de la plata taxelor pentru bunuri mobile ,conform disp L nr 448/2006 se acorda o singura data,pentru un singur autovehicul,la interval de 5 ani
3-Facilitatea scutirii de la plata taxei este conditionata de existenta adaptarii tehnice la autovehicul,adaptare care sa fie omologata de catre RAR
au trecut 5 ani de cand a inm prima masina.dar daca ea nu poate inmatricula numai una acum poate inmatricula una si pe sotul ei daca acesta nu detine permis auto ?
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
carmen-ioana, utilizator


Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati daca sotul detine certificat de incadrare in grad de handicap
Daca sotul este beneficiar de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap,daca nu a mai achizitionat autoturism in ultimi 5 ani,daca auto care intentioneaza sa il achizitioneze detine adaptare tehnica conform prescriptie medic specialist,daca RAR in urma raportului de verificare apteciaza ca exista intrunite prevederile legale in domeniu,se poate inmatricula auto concomitent cu facilitatea scutiri de la plata taxei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit auto TIBERIU K TIBERIU K ..persoanele cu handicap grad1,daca dobindesc o masina sunt scutite de impozitul anual?...ms (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu invaliditate grad 1. Kamyy Kamyy Buna seara,am o intrebare cu privire la achizitionarea unui autoturism.Sotul meu are pensie de invaliditate grad 1,daca cumparam o masina si o inscriu pe ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto non ue pt persoana cu dizabilitati. dignitas dignitas Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism care se afla deja in Romania, pe numele unui cetatean roman. Masina a fost cumparata din Elvetia in urma ... (vezi toată discuția)