avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o salariata care ca fost in concediu ingrijire copil - 2 ani - beneficiaza de concediu 1 an fara plata, deoarece conform CCM pe ramura sanitara 2014-2015 (la care unitatea noastra se incadreaza), la art. 142 se mentioneaza ,, dupa efectuarea concediului legal acordat in varsta de pana la 2 ani, salariata membra de sindicat poate beneficia de inca un an concediu fara plata....." iar la art. 181 se mentioneaza ,, prevederile prezentului CCM se aplica de drept salariatilor reprezentati de organizatiile sindicale afiliate organizatiilor semnatare ale acestu contract si produc efecte pentru toti salariatii potrivit legii si anexei 10" (unde se regaseste si unitatea noastra). Mentionez ca salariata aflata in situatia mai sus mentionata, nu este si nu a fost membra de sindicat. Deci, in concluzie, beneficiaza de un an concediu fara plata??? #-o
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 27 Ianuarie 2014
Daca nu este membra de sindicat nu are cum sa i se aplice prevederile acestui c.c.m..

Totusi acest ccm are o contradictie inserata in el : art.2 si art.181 .
In opinia mea, din art.181reiese faptul ca, acest ccm se aplica facultativ salariatilor care nu sunt membri de sindicat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramura induistrie ninel_d ninel_d Azi am mers la ITM pentru a afla din ce ramura face parte o societate cu domeniu de activitate patiserie-covrigarie si am ramas pur si simplu uimit ;am ... (vezi toată discuția)
Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul ... scoica_80 scoica_80 Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul nu mai are reprezentativitate( nu mai are număr suficienti membrii pentru a ne mai putea ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca deli_andra76 deli_andra76 Buna ziua! Imi spuneti, va rog, daca un angajator este obligat sa acorde zile 23 zile libere platite pentru liderul de sindicat pe anul 2012?Trebuie sa ... (vezi toată discuția)