avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca cu acordul partilor. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca cu acordul partilor. Cum ramane cu concediul de odihna neefectuat 25 de zile?

Incetarea contractului de munca cu acordul partilor. Cum ramane cu concediul de odihna neefectuat 25 de zile? Imi vor fi platite?
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
roberto76, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:53, 27 Ianuarie 2014
Legea prevede compensarea in bani a zilelor de concediu neefectuat.la incetarea contractului de munca. Intrucat este un drept de creanta, va puteti recupera sumele aferente ultimilor 3 ani.
Suma aferenta se va calcula concret, in functie de salariul avut la momentul la care trebuie sa efectuati concediul de odihna.
La data cand primiti salariul pentru perioada lucrata pana la data incetarii contractului individual de munca (CIM) angajatorul trebuie sa va compenseze in bani zilele de concediu de odihna cuvenit si neefectuat la data incetarii CIM.
roberto76 a scris:

... Cum ramane cu concediul de odihna neefectuat 25 de zile? Imi vor fi platite?


Potrivit art.146 alin.4 C.mun., zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani. Compensare in bani a CO neefectuat are loc indiferent de motivul incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti dupa demisie breman breman Am lucrat la o firma un an si jumatate. In cursul lunii octombrie a acestui am am demisionat. Pana in luna octombrie am avut 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu maria2222 maria2222 buna ziua, am 59 de ani si 10 luni, la 59 ani si 6 luni am iesit la pensie la limita de varsta dar m-am angajat in continuare la aceasi firma la care lucram ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)