avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... noul cod penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

noul cod penal

Ce se mai aude de legea gratierilor? odata cu intrarea in vigoare a noului cod penal se fac si gratieri sau aminstii? sau macar se redozeaza si pedepsele care nu depasesc maximul incadrarii conform noului cod(adica aplicarea facultativa a legii favorabile sau ceva de genuu):::????
Cel mai recent răspuns: cosminaa , utilizator 10:21, 3 Februarie 2014
Nu vor exista momentan amnistii sau grațieri însă, acolo unde va fi cazul, va interveni legea penală mai favorabilă. Dacă maximul pedepsei prevăzut de legea pentru o anumită infracțiune, este mai mic decât pedeapsa primită de inculpat, atunci pedeapsa aplicată inculpatului se va reduce la această limită.
sotul meu este inchis pentru inselaciune , are 2 ani condamnare din care 7 luni leare executate, ieri a fost o comisie in penitenciar insotita de proocuror si comandantul puscariei si i-a anuntat ca cei care aumers pe art 320, recunoasterea faptei vor beneficia de o reducere de o treime la pedeapsa, este adevarat???
imi raspundeti va roog mult
Daca judecata a avut loc conf.art 320^1 si au beneficiat la condamnare de aceasta prevedere, cum sa mai beneficieze inca o data.
pai asta va intreb pe dumneavoastra, asa li sa comunicat. V-am spus a fost o comisie alcatuita din procurori grefierul penitenciarului si comandantul penitenciarului si asa li sa spus ca cei ce au mers pe art 320 in cursul urmarii penale vor beneficia de o reducere de o treime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal cosminaa cosminaa sotul meu este inchis pentru inselaciune , are 2 ani condamnare din care 7 luni leare executate, ieri a fost o comisie in penitenciar insotita de proocuror si ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal teona11 teona11 ati vazut pe site-ul ministerului ca se cauta o persoana pentru proiectul \"legea mai favorabila\" din noul cod penal? ce credeti, intra sau nu la 1 octombrie ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei cu o treime juganaru75 juganaru75 Am pe cineva condamnat pentru ucidere din culpa la trei ani cu executare. A recunoscut fapta dar nu a beneficiat decat de circumstante atenuante. Sentinta sa ... (vezi toată discuția)