avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Procedura de inventariere
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Procedura de inventariere

Din comisia de inventariere la o institutie poate face parte persoana care are controlul financiar preventiv propriu, din cate stiu eu fisa mijlocului fix trebuie vizata de catre persoana desemnata cu CFP.
Daca se poate sa imi spuneti si unde scrie .

Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:27, 28 Ianuarie 2014
Conform ordinului 2861/2009
Din comisia de inventariere nu pot face parte gestionarii depozitelor supuse inventarierii, contabilii care tin evidenta gestiunii respective si nici auditori interni sau statutari. Prin proceduri interne, entitatile pot stabili ca la efectuarea operatiunilor de inventariere sa participe si contabilii care tin evidenta gestiunii respective, fara ca acestia sa faca parte din comisie.
[ link extern ]

O procedura la nivel de primarie gasitit aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Fisa mijlocului fix nu este este un document supus vizei de control financiar preventiv, el este un document de inregistrare contabila si nu circula intre compartimente( OMFP 3512/2008)
[ link extern ]

Sun supuse obligatoriu controlului financiar propriu acele documente care contin operatiuni ce urmeaza a se efectua pe seama fonfurilor publice : ordine de plata,ordonantarile la plata, bonuri de consum, state de plata, contracte/ comenzi de achizitii etc.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor croberta croberta Intr.o institutie publica persoana care aplica ştampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor poate presedinte in comisia de ... (vezi toată discuția)
Membri comisiei de inventariere la o institutie publica miriuta999 miriuta999 Va rog sa imi spuneti daca in comisia de inventariere la o institutie publica, poate fi numita o persoana care este angajata pe durata determinata la acea ... (vezi toată discuția)
Comisia centrala de inventariere a patrimoniului elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua Poate face parte din comisia centrala de inventariere a patrimoniului, auditorul din cadrul unei institutii bugetare? (vezi toată discuția)